Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στρατιώτες και ... λαθρέμποροι ναρκωτικών

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Αφγανοί αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Αφγανούς στρατιώτες οι οποίοι μετέφεραν 64 κιλά ηρωίνης χρησιμοποιώντας στρατιωτικό ασθενοφόρο, μετέδωσε την Πέμπτη το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Η σύλληψη των δύο στρατιωτών από μόνη της είναι ένα μάλλον «ασήμαντο» αστυνομικού χαρακτήρα περιστατικό, ωστόσο αποκαλύπτει το πόσο διαδεδομένο είναι το λαθρεμπόριο στη χώρα που παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης - 90% της παγκόσμιας «παραγωγής» στον κόσμο.

Στο μεταξύ, χτες, μεταδόθηκε από το «Ρόιτερς» ανακοίνωση που φέρεται να έκανε ο μουλάς Μοχάμεντ Ομάρ - ο «πνευματικός ηγέτης» των Ταλιμπάν -, στην οποία διατυπώθηκε η «απειλή» μιας «αφάνταστης» επίθεσης των ισλαμιστών μαχητών εναντίον των δυνάμεων κατοχής της χώρας με την έλευση της άνοιξης. «Θα κάνουμε το έδαφος καυτό για τους εισβολείς», φέρεται να είπε ο μουλάς.

Τέλος, χτες, το «Canadian Press» μετέδωσε ότι άρχισε έρευνα σε βάρος Καναδών στρατιωτών οι οποίοι σκότωσαν έναν Αφγανό οδηγό ταξί την Τετάρτη διότι «είχε πλησιάσει την αυτοκινητοπομπή τους», υποθέτοντας ότι ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ