Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργούν και οι γιατροί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι γιατροί των κρατικών και πανεπιστημιακών νοσοκομείων απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και να μην αλλάξει το πρόγραμμα περίθαλψης και συνταξιοδότησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διαδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις.

Η απεργία που ξεκίνησε χτες σε 8 πανεπιστημιακά νοσοκομεία στο Μόναχο, τη Βόννη, το Χέιντελμπεργκ και αλλού αναμένεται να επεκταθεί και να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ένωση των γιατρών «Marburger Bund» διεκδικεί αυξήσεις κατά 30% στις αποδοχές των περίπου 22.000 γιατρών σε πανεπιστημιακά και κρατικά νοσοκομεία εξαιτίας της επιμήκυνσης των ωρών εργασίας τους και στις περικοπές των αποδοχών τους από τα δώρα Χριστουγέννων και διακοπών, καλύτερες συνθήκες εργασίας και πληρωμή των υπερωριών.

Η απεργία των γιατρών έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη εργατική κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, που για βδομάδες έχουν πραγματοποιήσει απεργία διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των ωρών εργασίας σε 40 ώρες την εβδομάδα από 38,5 χωρίς ανάλογη αύξηση στις αποδοχές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ