Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπόσχεση για Μουσείο Σκίτσου

Την ίδρυση Μουσείου Σκίτσου «σκέφτεται» το ΥΠΠΟ, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη, με τους σκιτσογράφους που παραχώρησαν εθελοντικά τα έργα τους για την έκδοση «Δώδεκα Σκιτσογράφοι για τον Οδυσσέα Ελύτη - 10 χρόνια μετά», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του ποιητή.

Ο Γ. Βουλγαράκης συνάντησε χτες στο γραφείο του τους εννέα από τους δώδεκα σκιτσογράφους, και τους εξέφρασε τις «θερμές ευχαριστίες» του «για την άμεση ανταπόκρισή» τους. Μιλώντας για την ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτική αξία του σκίτσου, πρόσθεσε ότι η πολιτεία «δεν έχει εξετάσει, μέχρι στιγμής, επαρκώς το ειδικό βάρος της δημιουργικής αυτής έκφρασης». Το Μουσείο Σκίτσου, κατά το ΥΠΠΟ, «θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ιστορία και τη διαχρονικότητα του ελληνικού σκίτσου» και «θα μπορούσε να λειτουργήσει, υπό προϋποθέσεις, και ως ζωντανός οργανισμός και πόλος έλξης για τη νέα γενιά».

Οι σκιτσογράφοι που παρέστησαν ήταν οι: Ο (δικός μας) Κώστας Γρηγοριάδης, Β. Μητρόπουλος, Σ. Ορνεράκης, Π. Μαραγκός, Π. Ζερβός, Ε. Ξένου, Μ. Κουντούρης, Μ. Τζαμπούρα, Σ. Κουτσαντάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ