Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Το δίκιο και η προοπτική είναι με τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης στη Γαλλία, των νέων εργατών, μαθητών, φοιτητών.

Εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του στην πάλη τους κατά των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση και πλήττουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των νέων εργατών, υλοποιώντας τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει ως στόχο την άνοδο της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στη Γαλλία έρχονται να συναντηθούν με τους ταξικούς αγώνες που αναπτύσσονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα. Ενισχύουν το ελπιδοφόρο μήνυμα πως και το δίκιο και η προοπτική είναι με τους εργαζόμενους και όχι με τον καπιταλισμό, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αποκαλύπτουν πόσο προσχηματικά είναι τα ιδεολογήματα που χρησιμοποιούν οι πολιτικές δυνάμεις, συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές, σε κάθε χώρα που εφαρμόζουν ανάλογα μέτρα ως απάντηση στην ανεργία.

Στην Ελλάδα είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι και η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που προτείνει ως ριζοσπαστικά μέτρα για την πρώτη δουλιά των νέων ανάλογα μέτρα μ' αυτά που έχουν ξεσηκώσει την οργή του γαλλικού λαού.

Η όξυνση της ταξικής πάλης σε ολόκληρη την Ευρώπη φέρνει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των παιδιών της, που συνδέονται με τα αιτήματα της σταθερής εργασίας για όλους, με διεύρυνση του ελεύθερου χρόνου και με σύγχρονα δικαιώματα.

Η πάλη της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει ισχυρή όταν είναι ενιαία, συντονισμένη και αποφασιστική και έχει αντικαπιταλιστική προοπτική, με στόχο ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ