Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού

Ανακοίνωση, με αφορμή τις μεθοδεύσεις για κατάργηση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

«Προλειαίνουν το έδαφος για παραπέρα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού», τονίζει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της περιοχής.

«Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρεται ότι μεθοδεύεται η κατάργηση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, αναφέρει η ανακοίνωση. Στη σύσκεψη, συνεχίζει, που έγινε στις 21/3/2006, από τον υπουργό Υγείας και τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Α. Βαρβάρα), τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών) και ο λαός να εξυπηρετείται από το "Αττικόν" νοσοκομείο. Μάλιστα, χρυσώνουν το χάπι λέγοντας ότι οι κενές θέσεις του "Αττικού", θα συμπληρωθούν από τη μεταφορά του προσωπικού του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής.

Η πρόθεση της κυβέρνησης, να καταργήσει το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό, στα οποία οφείλεται η υπολειτουργία του "Αττικού", αποτελεί τακτική που ακολούθησε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό ότι το "Αττικόν" λειτουργεί κυρίως με μεταφορά κλινικών και προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δε λύνονται τα τεράστια κενά και οι ανάγκες στο χώρο της Υγείας, αλλά οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμισή της. Αναγκάζουν τα λαϊκά στρώματα να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να έχουν λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες Υγείας.

Η μεθόδευση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή. Υπηρετεί την πολιτική της εμπορευματοποίησης και, στη βάση αυτή, περιορίζει τις δημόσιες παροχές, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, κλείνει και συγχωνεύει τμήματα νοσοκομείων.

Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το κλείσιμο του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής, η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα θα χειροτερεύσει.

Οι Δήμαρχοι της περιοχής, που ανήκουν στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στο ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Σήμερα με αυτή την εξέλιξη, ακολουθούν στην ουσία γραμμή διαλόγου και συναίνεσης με τον υπουργό Υγείας».

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί το λαό να απαιτήσει:

1. Να μην καταργηθεί, να μην κλείσει το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής. Να αναβαθμιστεί η λειτουργία του, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

2. Να λειτουργήσει πλήρως το «Αττικόν» νοσοκομείο, με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

3. Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας αστικού τύπου σε κάθε Δήμο. Να είναι προσανατολισμένα στην πρόληψη και να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών, των παιδιών, της μητέρας, των χώρων δουλιάς, των σχολείων, των αθλητικών χώρων. Με πλήρη κάλυψη σε επιστημονικό και άλλο προσωπικό και εξοπλισμό. Να συνδέονται με τα νοσοκομεία και την επείγουσα ιατρική (ΕΚΑΒ).

4. Δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κατάργηση κάθε εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για την κατάσταση και στα δύο νοσοκομεία, όπως και συνολικά στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, έχουν βαριές ευθύνες και τα δύο κόμματα, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδεύουν τον κόσμο δέκα χρόνια τώρα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, οργανώστε τη λαϊκή πάλη. Αποδυναμώστε αυτά τα κόμματα και τους συνδυασμούς τους στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ενισχύστε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει και συμμετέχει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ