Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με τους εργαζόμενους σπάνε την τρομοκρατία

Νέο κρούσμα αυταρχισμού στο Ρέντη

Μετά τη δυναμική παρέμβαση, χτες το απόγευμα, μελών των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ στο ΙΕΚ της πρώην σχολής ΣΚΥΠ, στο Φάληρο στήθηκε τελικά η κάλπη για τη διεξαγωγή των εκλογών και την ανάδειξη εκπροσώπων στο Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πειραιά. Υπενθυμίζουμε ότι προχτές το απόγευμα, ο υποδιευθυντής του ΙΕΚ σε συνεργασία με το διευθυντή, όταν η κάλπη έφτασε στο χώρο, επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους σπουδαστές, απαγορεύοντάς τους να συμμετάσχουν στις εκλογές. Φώναξε, μάλιστα, και την Αστυνομία, η οποία κράτησε τα στοιχεία των συνδικαλιστών σπουδαστών και μελών της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχο κρούσμα αυταρχισμού σημειώθηκε και χτες βράδυ στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, όπου η διευθύντρια απείλησε με μηνύσεις και κάλεσε την Αστυνομία ως απάντηση στην προσπάθεια να εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία.

Τονίζουμε ότι οι εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει στον Πειραιά από την περασμένη Δευτέρα και έχουν ήδη ψηφίσει 250 σπουδαστές των ΙΕΚ. Η προσπάθεια συγκρότησης του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ έχει ξεκινήσει από τους ίδιους τους σπουδαστές, με στόχο να αποκτήσουν τα δικά τους συλλογικά όργανα που θα οργανώνουν τον αγώνα τους και το συντονισμό τους με τα εργατικά σωματεία, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση και την εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ