Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγκληματικές συνέπειες μιας ανάλγητης πολιτικής

Να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σ' όσους ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, κάλεσε τους εργαζόμενους η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά

Από τη χτεσινή επίσκεψη της Ελπίδας Παντελάκη στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, που έκαναν στάση εργασίας
Από τη χτεσινή επίσκεψη της Ελπίδας Παντελάκη στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, που έκαναν στάση εργασίας
Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» βρέθηκε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά, και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας και συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Η Ελπίδα Παντελάκη, με δεδομένες τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, στάθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική τους στην Υγεία, οδηγεί το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στον Πειραιά να υπολειτουργεί με σοβαρές έως τραγικές συνέπειες για τη ζωή των καρκινοπαθών ασθενών του. Εργαζόμενοι που δουλεύουν σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης αλλά και ασθενείς, να δουν ποιος φταίει, να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα που η πολιτική τους καθρεφτίζεται στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στο «Μεταξά». Είναι καιρός πια να πουν δεν πάει άλλο, να παλέψουν για όσα τους ανήκουν για ζωή με δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες όπως είναι η δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στον Πειραιά αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις, όπου σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου από το 1986 (!) υπάρχουν 34 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, 333 κενές θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού με αποτέλεσμα στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια μία νοσοκόμα να πρέπει να φροντίσει 40 ασθενείς. Η λίστα αναμονής για μια ακτινοθεραπεία φτάνει τους τρεις μήνες και οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Το σύστημα νοσηλείας στο σπίτι βουλιάζει, αφού 4 νοσηλεύτριες καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες όλης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ενώ το προσωπικό μειώνεται, τα περιστατικά διαρκώς αυξάνονται.

Το 2005 τα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκαν σε σχέση με το 2004 κατά 58,59% (το 2005 ήταν 52.497, ενώ το 2004 έφτασαν τα 33.102).

Το 2005 οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν έφτασαν τους 25.000 ενώ το 2004 νοσηλεύτηκαν 24.524.

Στη μονάδα νοσηλείας μιας μέρας το 2004 αντιμετωπίστηκαν 14.061 περιστατικά, ενώ το 2005 τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 750, γεγονός που αποδεικνύει την υπερεντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικού και βοηθητικό προσωπικό.

Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς αρκετά ιατρικά μηχανήματα - υπάρχουν 5 κενές θέσεις ακτινοφυσικών - ενώ το νοσοκομείο δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, γραμμικό επιταχυντή για ακτινοθεραπεία και βραχυθεραπεία.

Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τα νυκτερινά, τις αργίες και τις υπερωρίες από το Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ