Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
«Δένουν χειροπόδαρα εργαζόμενους και νεολαία»

Η ανάγκη να σταλεί μήνυμα καθολικής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική μέσω και των τοπικών εκλογών, ήταν το μήνυμα της χτεσινοβραδινής εκδήλωσης στην Ηλιούπολη

Το μήνυμα της καθολικής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική και της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα μέσω μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα στέκεται στο πλάι των λαϊκών αγώνων, δόθηκε χτες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης» για τις τοπικές εκλογές. Ανοίγοντας την εκδήλωση η Χρυσούλα Λαμπούδη, δημοτική σύμβουλος, αναφέρθηκε στην αγωνιστική παράδοση της παράταξης που με επικεφαλής τον Δημήτρη Κιντή πάλεψε κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και δημιούργησε έργα υποδομής για την πόλη.

Με αφορμή τη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που προωθούνται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τόνισε:

«Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας είναι το θεμέλιο της πολιτικής όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ. Με αυτό τον τρόπο δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων και τεράστιος πλούτος συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια. Σε όλα αυτά συμβάλλουν και οι δήμοι και οι νομαρχίες. Κάθε ανθρώπινη πτυχή γίνεται αντικείμενο επιχειρηματικότητας. Ολα, και η ΤΑ, λένε ότι πρέπει να λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση. Γι' αυτό και οι δήμοι προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα μέσω της τοπικής φορολογίας - που είναι χρόνιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και του ΣΥΝ - τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κ.ά.».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Δ. Γόντικας. Στο πάνελ διακρίνονται ο υποψήφιος δήμαρχος Λ. Μακρυκώστας και η Χρ. Λαμπούδη, δημοτική σύμβουλος
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Δ. Γόντικας. Στο πάνελ διακρίνονται ο υποψήφιος δήμαρχος Λ. Μακρυκώστας και η Χρ. Λαμπούδη, δημοτική σύμβουλος
Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Ολα αυτά δεν απασχολούν κάθε εργαζόμενο, κάθε κάτοικο, κάθε περιοχής; Δεν είναι ζήτημα "κακής διαχείρισης". Αυτή είναι η πολιτική τους. Επομένως, οι εκλογές αυτές αποκτούν καθαρά γενικό χαρακτήρα ρήξης με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα. Ψηφίζοντας τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ είναι σαν να δικαιώνεται η πολιτική που εφαρμόζουν τόσα χρόνια πάνω στις πλάτες μας».

«Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα που θέλουν την ΤΑ ακόμα πιο αποτελεσματικό μηχανισμό του αστικού κράτους», τόνισε ο νέος επικεφαλής της ΔΕ Ηλιούπολης και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μακρυκώστας που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την «Κομμουνιστική Ανανέωση» και την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών». Επισήμανε ακόμα ότι στην ΚΕΔΚΕ, στην ΤΕΔΚΝΑ και την ΕΝΑΕ όπου την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ «τα έχουν βρει σε όλα» εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, με γνώμονα το τι συμφέρει την πλουτοκρατία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Βίκη Αράπη - Καραγιάννη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, η Ελευθερία Καραπάνου από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» και ο Θεοδόσης Χιντζόγλου από τους «Ελληνες Οικολόγους Χωρίς Σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ