Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Η διακήρυξη του ΑΚΕΛ παραμένει επίκαιρη

Σε συγκέντρωση Κύπριων φοιτητών και εργαζομένων μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι Κύπριοι στην Ελλάδα συνέρρευσαν χτες στο αμφιθέατρο «AULA» της Φιλοσοφικής Σχολής, στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν το παράρτημα του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα, η Δημοκρατική Κίνηση Κύπριων Εργαζομένων στην Ελλάδα και η Προοδευτική Κίνηση Κύπριων Φοιτητών Αθήνας, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.

Με θέρμη υποδέχτηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο τον Δ. Χριστόφια, ο οποίος στην ομιλία του έκανε μια ιστορική αναδρομή στη δράση του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι η διακήρυξη του ΑΚΕΛ παραμένει επίκαιρη. Αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολλά εκείνα που πρέπει να αλλάξουν και σημείωσε ότι το Κυπριακό πρέπει να γίνει θέμα όλου του ΟΗΕ. Τόνισε ότι «θέλουμε λύση που να διασφαλίζει ενότητα κράτους, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και να διασφαλίζει ότι δε θα υπάρχει μονομερής επέμβαση εξωτερικών δυνάμεων στην Κύπρο». Ο Δ. Χριστόφιας, απευθυνόμενους στους φοιτητές της «Προοδευτικής» τόνισε ότι κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα και ευχήθηκε στις εκλογές των Κύπριων Φοιτητών, στις 2 Απρίλη, η «Προοδευτική» να σημειώσει μεγάλη νίκη, νίκη που να είναι προπομπός μιας άλλης μεγάλης νίκης του ΑΚΕΛ στις εκλογές στις 29 Μάη.


Ο Γιώργος Κουκουμάς, πρόεδρος της «Προοδευτικής», σημείωσε ότι η «Προοδευτική» συμμετέχει στα Πανελλαδικά Συντονιστικά και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των φοιτητών. Κάλεσε τους Κύπριους φοιτητές να στηρίξουν στις 2 Απρίλη την «Προοδευτική», να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η πλειοψηφία στο ΔΣ και τόνισε ότι οι φοιτητές θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε το ΑΚΕΛ να βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από τις εκλογές στις 29 Μάη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Αχιλλέα Κανταρτζή και Ηλία Λέγγερη, μέλη της ΚΕ, καθώς και ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ