Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αναζητούν τη φοροδιαφυγή στα συνεργεία αυτοκινήτων

Το ΣΔΟΕ θα ελέγχει, αν τα συνεργεία αυτοκινήτων δηλώνουν τα έσοδα από την έκδοση κάρτας ελέγχου καυσαερίων

Στα συνεργεία αυτοκινήτων του Λεκανοπεδίου Αττικής, θα ρίξει το βάρος του για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στο επόμενο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ακολουθώντας κατά γράμμα τις υποδείξεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που θέλουν να παραμένει στο απυρόβλητο η μεγάλη φοροδιαφυγή, στην οποία επιδίδονται με μαεστρία οι κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό προκύπτει από προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που μας πληροφορεί μεταξύ άλλων ότι το ΣΔΟΕ θέτει σε εφαρμογή «ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο 2000 συνεργείων αυτοκινήτων του Λεκανοπεδίου Αττικής, που είναι εξουσιοδοτημένα να εκδίδουν κάρτα ελέγχου καυσαερίων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδίου του ΣΔΟΕ είναι να διαπιστωθεί αν τα συνεργεία αυτά εξέδωσαν για τις υπηρεσίες ελέγχου εκπομπών καυσαερίων φορολογικά στοιχεία... ενημέρωσαν το ειδικό βιβλίο εισερχομένων και κατά συνέπεια αν δήλωσαν στην εφορία τα έσοδα, που εισέπραξαν από την έκδοση των καρτών. Τα στοιχεία για τα συνεργεία που θα ελεγχθούν θα βρεθούν από ελέγχους που θα γίνουν σε 10.000 αυτοκίνητα τις επόμενες ημέρες. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα ζητούν από τους οδηγούς των αυτοκινήτων κάρτα ελέγχου καυσαερίων από την οποία θα παίρνουν τα στοιχεία για τα συνεργεία. Στα πλαίσια αυτά εγκαταστάθηκαν από χτες σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, 50 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μόνο στην περιφέρεια του Λεκανοπεδίου Αττικής λειτουργούν περίπου 2000 εξουσιοδοτημένα συνεργεία, που διενεργούν σε ετήσια βάση ελέγχου εκπομπών καυσαερίων σε παραπάνω από 1.800 αυτοκίνητα. Επίσης, εκτιμάται ότι τα ακαθάριστα έσοδα από τους ελέγχους αυτούς εκτιμώνται σε 6 δισ. δρχ. σε ετήσια βάση.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση η αμοιβή για τον έλεγχο εκπομπών καυσαερίων ορίστηκε σε:

  • 3.000 για τα φορτηγά αυτοκίνητα και φορτηγά με μεικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους.
  • 4.000 δρχ. για τα φορτηγά αυτοκίνητα με μεικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ