Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Συνέχεια λαϊκών κινητοποιήσεων

ΚΙΤΟ--

Νέες διαδηλώσεις εναντίον της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου - (TLC) με τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες αγρότες και ιθαγενείς, στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, σύμφωνα με την Prensa Latina.

Ο ηγέτης της Συνομοσπονδίας Ιθαγενών Αγροτών (FENOCIN) Πέδρο ντε λα Κρους δήλωσε ότι το κίνημα πραγματοποίησε πορεία έως την έδρα του κογκρέσου και της κυβέρνησης, για να καταδικάσει την εχθρική στάση έναντι των διαδηλωτών και να απαιτήσει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την TLC. Από την πλευρά του, ο Λουίς Μάκας της CONAIE καταδίκασε και αυτός το βάρβαρο τρόπο, με τον οποίο κατεστάλησαν οι διαδηλώσεις εναντίον της TLC, χαρακτήρισε «μεταβατική» την «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση» του Προέδρου Αλφρέδο Παλάσιο, που, όπως είπε, οφείλει να γνωρίζει ότι «η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία της», και προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν αποχωρήσει από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ επίκειται «ένταση των διαδηλώσεων».

  • Στη Γουατεμάλα, οργανώσεις αγροτών και ιθαγενών και τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών κάλεσαν χτες να υπάρξει «εθνικός ξεσηκωμός» σε απάντηση για την άρνηση της κυβέρνησης της χώρας να ανταποκριθεί σε σειρά κοινωνικών και οικονομικών αιτημάτων. Η επιτροπή συντονισμού των αγροτών και των ιθαγενών (CONIC), η Ενωση για τη Λαϊκή Δράση και άλλες οργανώσεις καλούν σε άμεση καθολική κινητοποίηση εναντίον της κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ