Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μελέτα το ποιος με ποιον

Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
- Με μια εξαιρετικά εκτεταμένη, καθημερινή πολιτική εξόρμηση, στην οποία μετέχει το σύνολο των μελών του ΠΓ και της ΚΕ του Κόμματος, όλων των στελεχών του, το ΚΚΕ, αυτήν την περίοδο, διατυπώνει στο δημόσιο χώρο την απάντησή του στις αντιλαϊκές πολιτικές, παρουσιάζει στοιχεία - που τσακίζουν κόκαλα - για το «ποιος χάνει - ποιος κερδίζει», καλεί σε ταξική συσπείρωση και προβάλλει την πρόταση των κομμουνιστών για τη διέξοδο, με άμεση αναφορά για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν στο σύνολό τους οι λαϊκές δυνάμεις, ενόψει και των τοπικών εκλογών.

- Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, στελέχη από τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ λιώνουν σόλες καθημερινά, για να οργανώσουν την ταξική απάντηση της εργατικής τάξης, ενόψει της απεργίας που οργανώνουν για τις 13 Απρίλη και αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις.

Είδε κάποιος έστω και μία λέξη για όλη αυτήν τη δραστηριότητα στον αστικό Τύπο;

Απολύτως τίποτα. Πρόκειται για τον απόλυτο εκφυλισμό και του πολιτικού, και του εργατικού ρεπορτάζ; Είναι μια ευγενική ερώτηση, για να μη διατυπώσουμε θέση - απάντηση στο ερώτημα «ποιος με ποιον». Οταν, ήδη, πριν από τρεις μέρες, η Αλ. Παπαρήγα μιλούσε για την ταξική αποστολή που εκτελούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει, πλέον, να 'χουμε καθαρό ότι μέρος αυτής της ταξικής αποστολής εκτελείται και από τον αστικό Τύπο.

Να, που η μοναδικότητα του «Ρ» έρχεται να υποδειχτεί, πλέον, όχι μόνον από τη δική μας θεωρητική επεξεργασία για το ρόλο που καλείται να παίξει ο κομματικός Τύπος, αλλά από την ίδια τη δράση του αστικού Τύπου, που σου κάνει καθαρή μια εχθρική στάση απέναντι στην εργατική τάξη και το κίνημά της.

Κανείς δεν μπορεί να ξεγελιέται από το γεγονός ότι έντιμοι συνάδελφοι διατηρούν μια γωνιά έκφρασης και διατυπώνουν αλήθειες. Αυτοί δεν είναι και η κεντρική έκφραση του αστικού Τύπου. Ο σκλάβος χτες και σήμερα δεν είχε ανάγκη κάποιον να του περιγράψει το χαμό του. Από διέξοδο είχε ανάγκη. Κάθε σιωπή για το εργατικό κίνημα - πόσο μάλλον η διαβολή του - είναι συμβολή στην επικράτηση του κεφαλαίου.

Θα πεις: Είναι ώρα τώρα, Σαββατιάτικα που 'χουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση, να κουβεντιάζουμε για δύσκολα; Κι όμως, έτσι όπως έχουν στριμωχτεί οι χρόνοι μας στο κυνήγι του «κάθε μέρα», τέτοιες ώρες είναι που πρέπει να αξιοποιήσουμε για λίγο περισσότερο διάβασμα, για μιαν άλλου τύπου κούραση, τόσο αναγκαία για όποιον εννοεί ότι βάζει πλάτη για να γυρίσει ο ήλιος.

Κατά τ' άλλα, όσο λιγότερη συζήτηση γίνεται για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα, όπως το Εργασιακό, τόσο καλύτερα για το σύστημα. Φάε σκοτάδι μυστικών υπηρεσιών και υποκλοπές, αρκεί να μη μιλάς για το Εργασιακό.

Ασε, που, τελικά, για όλα φταίνε οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους. Το καταγγέλλει, το ξανακαταγγέλλει ο ΣΥΝ, μέχρι να εμπεδώσεις ότι η μόνη σου επιλογή είναι ο «κοινωνικός διάλογος». Στείλ' τους...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ