Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευκαιρία για «δικαίωση» της πολιτικής της

Ευκαιρία να εμφανίσει την πολιτική της «πιο ήπια» και λιγότερο άγρια από αυτή που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ βρήκε η κυβέρνηση, με αφορμή την απομάκρυνση του Γ. Φλωρίδη από το Συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, βέβαια, αξιοποίησε την όλη υπόθεση για να κερδίσει πόντους στη δικομματική διαμάχη για την εξουσία.

Η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία, αφ' ενός για να «χρεώσει» συνολικά στο ΠΑΣΟΚ τη θέση για τις ελεύθερες απολύσεις και από την άλλη να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του διγλωσσία και ανυποληψία.

Το στίγμα το έδωσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματός του, ήταν σαφής: «Οι πολίτες απορρίπτουν αυτούς, που, από τη μια κόπτονται δήθεν για τους εργαζόμενους και, απ' την άλλη, προτείνουν ελεύθερες απολύσεις και αύξηση της φορολογίας. Αντί για ασφάλεια, σχεδιάζουν ανασφάλεια. Αντί για φορολογικές μειώσεις προγραμματίζουν φορολογική επιδρομή», είπε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να «υπενθυμίσει» και την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για ανασφάλιστη εργασία, σημειώνοντας ότι «οι Ελληνες δε θέλουν εκείνους που προτείνουν για τις νέες και τους νέους ανασφάλιστη εργασία». Σε αντιδιαστολή εμφάνισε την κυβέρνηση γιατί τάχα «λέμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Αποδεικνύουμε συνέπεια και αξιοπιστία»...

Από την πλευρά του, ο Γ. Αλογοσκούφης επέστρεψε τις κατηγορίες για κρυφό πρόγραμμα της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «ο κ. Φλωρίδης αποκάλυψε το κρυφό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία: Ελεύθερες απολύσεις και αύξηση της φορολογίας». Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, είναι το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε την παρουσίασε με προχτεσινή του ομιλία ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου».

Σχολιάζοντας επί της ουσίας «το σκανδιναβικό μοντέλο των ελεύθερων απολύσεων και της υψηλής φορολογίας» είπε ότι «δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα». Ταυτόχρονα, όμως, έθεσε ως όρο την άμεση συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ για να υλοποιηθεί: «Το μοντέλο αυτό προϋποθέτει και μία συναινετική πολιτική συμπεριφορά, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί», σημείωσε με νόημα.

«Χαλάει τη σούπα» ο Γεωργιάδης

Το φιλολαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης το τράβηξε απότομα ο γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του βουλευτής Ν. Γεωργιάδης, συμφωνώντας με την πρόταση για ελεύθερες απολύσεις χωρίς να αποδοκιμαστεί γι' αυτό από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το ΠΑΣΟΚ απέρριψε τις προτάσεις Φλωρίδη για κομπλεξικούς λόγους, για λαϊκισμό τις απέρριψε. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ακούσει μια άποψη σαν αυτή που φέρνει ο Φλωρίδης, το σουηδικό μοντέλο. Ελεος πια», εξερράγη χτες (στον Αλφα 9,89). Ο ίδιος συμφώνησε με τις ελεύθερες απολύσεις γιατί «το ζητούμενο είναι οι εργοδότες να έχουν κίνητρα να προσλαμβάνουν κόσμο. Αν δεν έχεις δυνατότητα να απολύσεις, δεν προσλαμβάνεις...», αποφάνθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ