Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία

Μέτρα για την ασφάλεια και την αναβάθμιση του μορφωτικού χαρακτήρα τους, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Μέτρα για την ασφάλεια και το χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια την εποχή, ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Γ. Χουρμουζιάδη προς τους υπουργούς Παιδείας και Μεταφορών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει πως σύμφωνα με τις καταγγελίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, «οι εκδρομές αυτές ούτε ασφαλείς είναι, ούτε εκπαιδευτικό περιεχόμενο έχουν. Οι συναλλαγές δε που αναπτύσσονται κατά την προετοιμασία της εκδρομής εξαχρειώνουν κατά περίπτωση μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως τους μαθητές. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί άλλωστε το πρόσφατο γεγονός με τους μαθητές - παραχαράκτες», αναφέρει.

«Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει πρώτα και κύρια το ΥΠΕΠΘ, που πρέπει: α) να εντάξει τις εκπαιδευτικές εξόδους στο σχολικό πρόγραμμα σαν συστατικό στοιχείο της συνολικής μορφωτικής διαδικασίας και αγωγής, αναλαμβάνοντας το συνολικό οικονομικό κόστος για να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και β) να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αλλάζοντας το ως τώρα θεσμικό πλαίσιο, για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα» τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γ. Χουρμουζιάδης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για τη σωστή οργάνωση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εκδρομών και για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας για τους εκδρομείς μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ