Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«Γιατί αγωνιζόμαστε»

Εκτενή αποσπάσματα της κοινής δήλωσης των υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων

«Γιατί αγωνιζόμαστε». Με αυτόν τον τίτλο, η κοινή δήλωση, που υπογράφουν οι τρεις υποψήφιοι στη διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά και 49 υποψήφιοι δήμαρχοι, δίνει το πολιτικό «στίγμα» της επερχόμενης εκλογικής μάχης. Δείχνει πως, όταν οι εκλογές γίνονται σε μια χρονική περίοδο που η εργατική τάξη χτυπιέται πολύπλευρα, «οι ψηφοφόροι πρέπει να σταθμίσουν όλους τους παράγοντες, γενικούς και τοπικούς, που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής τους», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο «Ρ», δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα της κοινής δήλωσης.

«Οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2006 πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επίθεσης που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του κεφαλαίου», σημειώνεται εξαρχής.

Στη συνέχεια τονίζεται: «Η επίθεση αυτή χτυπάει όλες τις πλευρές της ζωής της λαϊκής οικογένειας: το εισόδημα, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλιά, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες Υγείας, τη μόρφωση των παιδιών, τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τον ελεύθερο χρόνο. Οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, οι υποδομές, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός παραχωρούνται στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματίες. Στόχος αυτής της οξυμένης επίθεσης είναι η υλοποίηση σε εθνικό επίπεδο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, που συναποφασίστηκε από κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις, και η ισχυροποίηση του εκμεταλλευτικού συστήματος».

«Μπροστά λοιπόν στην κάλπη οι ψηφοφόροι πρέπει να σταθμίσουν όλους τους παράγοντες, γενικούς και τοπικούς, που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής τους, για την αφαίρεση δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας και κατοικίας. Να χτυπήσουν τις ρίζες που γεννούν τα προβλήματα», επισημαίνεται.

«Στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για όλα, για τα προβλήματα της δουλιάς, του εισοδήματος και του τόπου κατοικίας. Ψηφίζουμε με γνώμονα το σύνολο των προβλημάτων. Σας καλούμε να στηρίξετε τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλους του Δήμους. Οι νομάρχες και οι δήμαρχοι πρέπει να στηρίζουν τα συμφέροντα του λαού, και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Η κοινή δήλωση, καλεί τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα: «Αλλάξτε τους συσχετισμούς. Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ως φορείς διακυβέρνησης και από τις θέσεις που κατέχουν σε Δήμους και Νομαρχίες. Αποδυναμώστε τους στους Δήμους και τις Νομαρχίες. Βάλτε τέλος στην αδιέξοδη μεταφορά της λαϊκής αγανάκτησης από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα. Αν δε δεχτούν ισχυρό πλήγμα και οι δύο, θα αποθρασυνθούν κι άλλο και θα επιταχύνουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν αποτελούν λύση οι συνδυασμοί του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Είναι συνυπεύθυνοι γιατί συνδιοικούν με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στήριξαν και ψήφισαν μαζί τους στα όργανα της ΤΑ όλες τις αντιδραστικές προσαρμογές στην Αυτοδιοίκηση. Γυρίστε την πλάτη στο κόμμα του Καρατζαφέρη, που επιχειρεί να εγκλωβίσει τη δυσαρέσκεια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε αντιδραστική κατεύθυνση».

Και καταλήγει, σημειώνοντας: «ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ - ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τη «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους, που εκφράζουν τη συμπαράταξη κομμουνιστών, αριστερών και αγωνιστών που αναζητούν ριζοσπαστικές λύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στη Ρόδο (2006-04-28 00:00:00.0)
Ορισμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα (2002-11-10 00:00:00.0)
ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στους αγωνιστικούς συνδυασμούς (2002-10-18 00:00:00.0)
Συνταγή ΠΑΣΟΚ... (2002-10-02 00:00:00.0)
Πάλι τα ψευτοδιλήμματα (2002-09-07 00:00:00.0)
Καταγραφή της καταδίκης τους (1998-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ