Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απουσία κεντρικού σχεδιασμού

Την απουσία ουσιαστικού κεντρικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου προβλήματος των ναρκωτικών, που λαμβάνει στη χώρα μας εκρηκτικές διαστάσεις, φανέρωσε η χτεσινή εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησαν στο Ζάππειο το υπουργείο Υγείας και ο επίσημος φορέας της πολιτείας για τη χάραξη πολιτικής κατά των ναρκωτικών, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η υφυπουργός Υγείας Χ. Σπυράκη, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, η Μ. Γιαννάκου, Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά, πρώην πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ, υφυπουργοί, ακόμα και εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Τόσα επίσημα χείλη, για να γίνει απλώς και μόνο η διαπίστωση ότι το το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας αυξάνεται και για να γίνουν εκκλήσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η οποία, όπως είπαν η πλειοψηφία των ομιλητών, «μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των ναρκωτικών».

Ωστόσο, δεν ακούστηκε ούτε λέξη αυτοκριτικής για την απουσία δομών πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, για την ελλιπή χρηματοδότηση που πλήττει τις θεραπευτικές κοινότητες τόσο του ΚΕΘΕΑ, όσο και του ίδιου του ΟΚΑΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ