Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα και επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Στον προβοκατόρικο ισχυρισμό ότι το ΠΑΜΕ είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης που δέχτηκε πρόσφατα κατέφυγε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, για να συγκαλύψει την αντεργατική τακτική της πλειοψηφίας

Υποτίθεται ότι χτες η ΓΣΕΕ συγκάλεσε σύσκεψη προεδρείων των Ομοσπονδιών στις πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στην πράξη η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας τη μετέτρεψε σε κομματική μάζωξη της ΠΑΣΚΕ με μαϊντανούς τους συνεταίρους της στο προεδρείο, τη ΔΑΚΕ και την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Με ένα αμόκ αντικομμουνισμού και επιθέσεων κατά του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να αποκρύψει το βαθύ αντεργατικό περιεχόμενο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφει σήμερα, να ξεφύγει από την κριτική που φουντώνει σε όλους τους χώρους δουλιάς για την επαίσχυντη συμφωνία που έκανε με τους βιομήχανους. Ακόμα και τη Γαλλία επιστράτευσαν για να δείξουν τι άραγε; Οτι θέλουν «να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»;

Υπεραμυνόμενος της αντεργατικής συμφωνίας, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακά τρικ» τις διαμαρτυρίες των ταξικών συνδικάτων και «στενά κομματικά παιχνίδια». Εφτασε μάλιστα στο σημείο, προκλητικά και προβοκατόρικα, να συνδέσει την επίθεση που έγινε σε βάρος του πριν λίγες βδομάδες, με την κριτική που ασκείται από τις ταξικές δυνάμεις, ανακαλύπτοντας σε αυτές τους «ηθικούς αυτουργούς» της επίθεσης.

Ως υποχώρηση του ΣΕΒ (!) χαρακτήρισε τη συμφωνία που συνομολογήθηκε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Σ. Ζωγανάς και αν και εμφανίστηκε να βγάζει την ουρά της ΔΑΚΕ απ' έξω, από την επίθεση που εξαπέλυσε η ΠΑΣΚΕ, στην πράξη δεν απέφυγε να γίνει ουρά της, σε όλη αυτή την αντικομμουνιστική παραζάλη που τη σέρνουν.

Με «σεμνότητα και ταπεινότητα» κατέθεσε τη διαφοροποίησή του για τη σύμβαση ο εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» Α. Καλύβης, ο οποίος όμως βιάστηκε να γυρίσει σελίδα λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα κάνουμε τώρα; Η ζωή συνεχίζεται...» και επιτέθηκε και αυτός στο ΠΑΜΕ γιατί με την κριτική του «ξεπερνάει τα εσκαμμένα» και ψευδόμενος ισχυρίστηκε ότι «δεν είδε (σ.σ. το ΠΑΜΕ) να πάει στον ΣΕΒ να διαμαρτυρηθεί, αλλά έρχονται στη ΓΣΕΕ». Πολλά δε βλέπει η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και πρωτίστως πόσο κοντά είναι στην πλειοψηφία και πόσο μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων.

Τελικά, μετά το αντι-ΠΑΜΕ ξεφάντωμα, η σύσκεψη κατέληξε να γίνει εισήγηση στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για κινητοποίηση μόνο σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, στις 4 Μάη.

«Οπως και να βαφτίσετε τη σύμβαση. Οσο κουρνιαχτό και αν σηκώσετε, δεν μπορείτε να κρύψετε από τους εργαζόμενους ότι αυτό που υπογράψατε, σημαίνει γι' αυτούς μεροκάματο 27,18 ευρώ» ήταν η απάντηση του στελέχους του ΠΑΜΕ Θ. Κούτρα. Σ' αυτούς δε που όψιμα «είδαν το φως τους» και ανακάλυψαν τα προβλήματα στις ΔΕΚΟ και το διαχωρισμό εργαζομένων σε νέους και παλιούς, σημείωσε: «Τώρα έγινε ο διαχωρισμός; Και οι εργολάβοι που τόσα χρόνια οργιάζουν στις ΔΕΚΟ, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, οι ωρομίσθιοι τι είναι; Με τι μισθούς και τι δικαιώματα δουλεύουν τόσα χρόνια;». Οι εργαζόμενοι, κατέληξε ο συνδικαλιστής, έχουν πείρα και από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ψευδαισθήσεις δεν πρέπει να υπάρχουν. Και μόνο αν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μόνο αν παλέψουν και διεκδικήσουν μπορούν να έχουν αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ