Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΟΜΩΣ ... Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ; «Εστω και οριακή, η νίκη του Ρομάνο Πρόντι και της Κεντροαριστεράς χαιρετίζεται ως θετικό γεγονός για την Ευρώπη από Ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι επισημαίνουν, ότι αυτήν την περίοδο χρειάζεται ένα "φιλοευρωπαϊκό όραμα για την Ευρώπη". Μακάρι να φανεί το όραμα και να επηρεάσει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενα εμπόδιο, που ήταν ο δουλικά φιλοαμερικανός Μπερλουσκόνι, έφυγε. Είναι κι αυτό μια ευρωπαϊκή νίκη» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ...«ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» ΕΚΔΟΧΗΣ; «Ο Γκόρντον Μπράουν, υπουργός Οικονομικών και επίδοξος διάδοχος του Τόνι Μπλερ σε μιαν όχι και τόσο μακρινή πλέον ημερομηνία δεν το βάζει κάτω. Στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη Βιέννη στις 8-9 Απριλίου, όπου εκτός από τους κεντρικούς τραπεζίτες συμμετείχαν και οι επικεφαλής τριών μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Volkswagen, Nestle, Telefonica), ο Μπράουν επανήλθε δριμύτερος στις θέσεις του: Το πλήρες άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς, η άρση των εθνικών φραγμών και η ένταση του ανταγωνισμού - υποστήριξε - θα εξοπλίσουν την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που συντελούνται ταχύτατα σε παγκόσμια κλίμακα» (η Ελίζα Παπαδάκη στα «ΝΕΑ»).

ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»; «Ο Σύνδεσμος Εργοδοτών CONFINDUSTRIA, αλλά και ο Economist, όπως έδειξαν οι προεκλογικές τους τοποθετήσεις, δείχνουν να έχουν κατανοήσει ότι η παράταση της παρουσίας του Καβαλιέρε στην πολιτική σκηνή αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη των μεταρρυθμίσεων. Από ό,τι φαίνεται, ο Καβαλιέρε που αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από τον πολιτικό θώκο (...) θα συμπαρασύρει στην πτώση του και το Δικομματισμό που υπήρξε τα τελευταία δώδεκα χρόνια θνησιγενής και μετέωρος. Η μεγάλη πρόκληση για τους Δημοκράτες της Αριστεράς - τον πολιτικό και ιδεολογικό κληρονόμο του ΙΚΚ - είναι η διασφάλιση της πολιτικής ηγεμονίας σε μια διευρυμένη κυβερνητική πλειοψηφία» (ο Γιώργος Καπόπουλος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ; «Θα μπορέσουν ή όχι να σχεδιάσουν και να προτείνουν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα της ηπείρου μας; Μέχρι τώρα δε δείχνουν ν' ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στην πρόκληση αυτή» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ