Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ενα "μοντέλο" είσαστε»!

Σήμερα χιλιάδες εργάτες απεργούν. Το ταξικό κίνημα στις Ομοσπονδίες και στα Συνδικάτα διαδηλώνει σε όλη τη χώρα ότι «δεν υπογράφει» τη λιτότητα, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον εμπαιγμό.

Γι' αυτό και το σημερινό «πρώτο θέμα» της στήλης ανήκει δικαιωματικά σε τούτη τη φωτογραφία. Και στις «χίλιες λέξεις» που τη συνοδεύουν. Ανάμεσά τους οι λέξεις «ξεπούλημα», «εργατοπατέρες», «συμπαιγνία», «συναίνεση», «δικομματισμός», «γενίτσαροι»...

*

Είναι η φωτογραφία από τα χτεσινά επίσημα «συχαρίκια». Είναι η στιγμή που οι υπογραφές για τη διετή σύμβαση του αίσχους την οποία συμφώνησε η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες έχουν ήδη μπει και ο φακός συλλαμβάνει τους συνεταίρους που σπεύδουν αμέσως μετά «να το κολλήσουν».

Μόλις ένα 24ωρο πριν οι εργάτες βγουν στους δρόμους για το «δεν πάει άλλο», οι θιασώτες του «σουηδικού», με τους θιασώτες του «ιρλανδικού» - και υπό τα γέλια των εκπροσώπων του εκμεταλλευτικού - «μοντέλου», υπέγραψαν τις «αυξήσεις» των 77 λεπτών του ευρώ. Και το γιόρτασαν!

Μια παρέα. Ο Κυριακόπουλος των βιομηχάνων, ο Ασημακόπουλος των επαγγελματοβιοτεχνών, ο Αρμενάκης των εμπόρων. Τον άλλον, τον ξέρετε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ