Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καταδίκη της νέας ρατσιστικής δολοφονίας

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη νέα ρατσιστική δολοφονία ενός φοιτητή από τη Σενεγάλη, που έγινε στις 7/4 στην Αγ. Πετρούπολη. Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ σημειώνει ότι το «καθεστώς χρησιμοποιεί την παλιά αρχή του "διαίρει και βασίλευε" σπρώχνοντας τη δίκαιη αγανάκτηση, που προκαλείται εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής πολιτικής, σε μια κατεύθυνση χρήσιμη γι' αυτό. Ετσι ενισχύονται οι "μαυρο-εκατονταρχίτικες" ενέργειες. Στρέφουν τη νεολαία αντί της πάλης με τον αυταρχισμό και την ολιγαρχία στο να ψάχνει "εχθρούς" ανάμεσα στους εκπροσώπους άλλων εθνοτήτων, φυλών, θρησκειών, χωρών».

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε ξένους πολίτες και φοιτητές και καλεί τις αρχές να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωσή του, συστήνει στην Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρωσίας να βοηθήσει τους ξένους φοιτητές και στις αναγκαίες περιπτώσεις να εξασφαλίσει την υπεράσπισή τους.

Προχτές διαδήλωσαν στην Αγ. Πετρούπολη φοιτητές, ντόπιοι και ξένοι ενάντια στη ρατσιστική βία των τελευταίων ημερών, με το σύνθημα να «Σταματήσουμε το Φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ