Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Πλήρης προσαρμογή στους νόμους της αγοράς»

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου Κώδικα, ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας δήλωσε:

«Με το σχέδιο του Νέου Κώδικα που δόθηκε στη δημοσιότητα, προωθείται η πλήρης προσαρμογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους νόμους της αγοράς. Ενισχύεται ο ρόλος της ως ισχυρού και αποτελεσματικού μηχανισμού του κράτους που υλοποιεί για λογαριασμό της κεντρικής διοίκησης, επιλογές σε βάρος των εργαζομένων. Περιορίζεται η δράση της ΤΑ, ώστε ακόμη και οι συνεργασίες της θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον περιορισμό του σεβασμού, όχι μόνο της εθνικής, αλλά και της νομοθεσίας της ΕΕ. Δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο για την υποχρεωτική μεταφορά στην ΤΑ αρμοδιοτήτων του κράτους, αλλά και για την αναγκαστική υλοποίηση αυτών των αρμοδιοτήτων».

«Η συνύφανση με το μεγάλο κεφάλαιο επιταχύνεται και θεσμοθετείται η ανάθεση σ' αυτό αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και η διαχείριση ολόκληρων τομέων της ΤΑ και μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», τονίζει ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: «Εντείνεται η προσπάθεια, για παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, η εφαρμογή της ανταποδοτικότητας παντού και προωθείται η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Υποτάσσονται τα πάντα, ακόμη και η αντιπροσωπευτικότητα, στο όνομα της λεγόμενης "αποτελεσματικότητας". Διατηρείται το καλπονοθευτικό σύστημα εκλογής. Δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική».

«Είναι φανερό - κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας - ότι και μόνο από τα παραπάνω ο Νέος Κώδικας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Βρίσκεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού μας για μια ΤΑ συμπαραστάτη, ενισχυτή, συμμέτοχο στους αγώνες για προστασία και ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων του, που σήμερα δέχονται μια ανηλεή επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ