Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τυχαία ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό ο Τσαλικίδης

...υποστηρίζουν οι τεχνικοί της οικογένειας

Το ενδεχόμενο να έπεσε τυχαία στο παράνομο λογισμικό της «Vodafone» ο Κ. Τσαλικίδης, εκτιμούν οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του εκλιπόντος στο προσωρινό πόρισμα, το οποίο παρέδωσε χτες ο δικηγόρος Θ. Σοφός στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Διώτη.

Στο εννιασέλιδο πόρισμά τους, οι τεχνικοί της οικογένειας, οι οποίοι μελέτησαν τις σημειώσεις του Κ. Τσαλικίδη από δύο τετράδια που κρατούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του, επισημαίνουν ότι ο Κ. Τσαλικίδης πιθανόν να εντόπισε το παράνομο λογισμικό, ερευνώντας προβλήματα χωρητικότητας που εμφάνιζε το δίκτυο σηματοδοσίας της «Vodafone».

Οπως ανέφερε ο Θ. Σοφός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανόν οι παρακολουθούμενοι αριθμοί, καθώς και τα τηλεφώνα «σκιές», να ήταν περισσότερα από τα μέχρι τώρα γνωστά. Το γεγονός αυτό, κατά τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας, δίνει εξήγηση και στις δυσλειτουργίες στη χωρητικότητα του δικτύου, εκτός από αυτές που δημιούργησε η συνεργασία της «Vodafone» με την «Q-Telecom».

Επίσης, ο Θ. Σοφός σημείωσε ότι χρειάστηκε το εξώδικο της οικογένειας Τσαλικίδη, προκειμένου η «Vodafone» να στείλει στον εισαγγελέα Γ. Διώτη τα e-mail και το σκληρό δίσκο από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Κώστα Τσαλικίδη στην εταιρία. Ο εισαγγελέας Γ. Διώτης, που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του Τσαλικίδη, θα μελετήσει το πόρισμα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση τεχνικούς και ειδικούς τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ