Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Χιλιάδες στην απεργία και στους δρόμους

Στα γραφεία του ΣΕΒ και τη Βουλή κατέληξε η πορεία που απλώθηκε κατά μήκος της Σταδίου

Αποψη της συγκέντρωσης στην Κάνιγγος
Αποψη της συγκέντρωσης στην Κάνιγγος
Στους εργάτες, η ζητιανιά και ο συμβιβασμός δεν ταιριάζει. Και χτες, από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, νέες και νέοι, από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έκαναν ξεκάθαρο πως μπούσουλας στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι οι «αντοχές» της εργοδοτικής κερδοφορίας. Οτι οι πραγματικές, καθημερινές τους ανάγκες δεν μπορούν να θαφτούν στην κοροϊδία των 0,77 ευρώ την ημέρα, με την οποία τους αλυσόδεσε για μια ακόμα διετία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Απεργοί και εργαζόμενοι, με τα πανό, τα συνθήματα και τον παλμό στην πορεία τους μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ και τη Βουλή, έκαναν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία κλιμάκωσης της πάλης για τις κλαδικές Συμβάσεις με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Γύρω στις 11.00, οι προσυγκεντρώσεις από την Ομόνοια, την πλατεία Βάθης και το «Μινιόν» έφτασαν στην πλατεία Κάνιγγος. Νωρίς τα χαράματα, είχε προηγηθεί η μάχη της περιφρούρησης στους τόπους δουλιάς. Μια αναμέτρηση με την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και την ανοιχτή απεργοσπασία, στην οποία καλούσαν οι δυνάμεις της συναίνεσης, παρά την απεργιακή απόφαση των Ομοσπονδιών και των συνδικάτων τους.

Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, αντιπροσωπεία μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Γραμματείας της ΔΗΣΕΚ, οι υποψήφιοι της ΝΑΣ για τη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά, δεκάδες υποψήφιοι δήμαρχοι - επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, συνταξιουχικές οργανώσεις και δεκάδες άλλοι φορείς.

Ανάμεσά τους, μαθητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, που εδώ και οχτώ μέρες βρίσκονται σε κατάληψη, διεκδικώντας πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα. Παρά την τρομοκρατία της διεύθυνσης, πήραν τη θέση τους πλάι στους αυριανούς συναδέλφους τους.

Με προμετωπίδα τα πανό των ταξικών Ομοσπονδιών, η πορεία έφτασε στα γραφεία του ΣΕΒ. Εξω από το άντρο των βιομηχάνων, σε μια συμβολική κίνηση, οι απεργοί έκαψαν λάστιχα, ανάμεσα σε συνθήματα καταδίκης της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ που υπογράφτηκε με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ να ανεμίζουν, η πορεία πέρασε μπροστά από τη Βουλή και μέσω της Πανεπιστημίου κατέληξε στην Ομόνοια.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ