Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θέατρο»... έξωθεν

Ο «αντάρτης» του Χόλιγουντ, ο προοδευτικός και φιλειρηνιστής Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τιμ Ρόμπινς, με τη θεατρική του ομάδα «Actors' Gang», θα εγκαινιάσει τη σειρά παραστάσεων, με τίτλο «Θέατρο πέρα από όρια», που οργανώνει (Μάη και Ιούνη) στο θέατρο «Ιλίσια» η Αττική Πολιτιστική Εταιρία, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας».

Ο σκηνοθέτης της ιδιαίτερης πολιτικο-ιστορικής σημασίας ταινίας «Οι αντάρτες του Μπροντγουέι» που αποκάλυψε τα μακαρθικού τύπου κρατικά αντικομμουνιστικά διωκτικά μέτρα ενάντια στο αμερικανικό προοδευτικό θέατρο στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και αρχές της δεκαετίας του 1930, θα παρουσιάσει (2 - 6/5) μια θεατρική σκηνοθεσία του, με το αλληγορικό πεζογράφημα του Τζορτζ Οργουελ «1984», σε θεατρική διασκευή του Μάικλ Τζιν Σάλιβαν. Για το νόημα της παράστασής του ο Τιμ Ρόμπινς γράφει: «Η κοινωνία μας επιδοκιμάζει τα βασανιστήρια, στήνει κρυφές φυλακές για ανώνυμους ανθρώπους, χωρίς νομική προστασία. Τα Μέσα Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για να προπαγανδίσουν τον πόλεμο στο Ιράκ και δε φαίνονται ικανά να αποδώσουν ευθύνες για την απάτη και τα άπειρα ψέματα που λέχθηκαν στον αμερικάνικο λαό».

Μετά από τον Τ. Ρόμπινς ακολουθούν παραστάσεις με τους: Πατρίς Σερό, «Το μαυσωλείο των εραστών» (12 - 13/5). Ολυμπία Δουκάκη «Ρόουζ» (15 - 19/5). Πέτερ Στάιν «Φάουστ» (22 - 26/5). Πήτερ Μπρουκ «Ο Σίτζου Μπάντζι πέθανε» (1 - 4/6).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ