Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφου «Επικοινωνία»

Με αφιέρωμα στον τούρκικο Κινηματογράφο και πλούσια ύλη κυκλοφορεί το 2ο τεύχος του περιοδικού «Κινηματογράφος και Επικοινωνία». Στο αφιέρωμα μιλούν ο Εμρέ Μπαζάκ, αντιπρόεδρος του Κινηματογραφικού Οργανισμού Αγκυρας, η σκηνοθέτρια Γιεσίμ Ουστάογλου, η σεναριογράφος Φεριντέ Τσιτσέκογλου, ο ηθοποιός Τανσέλ Κουρτίζ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών, Αχμέτ Μπογιάσογλου, ο Ενίς Ριζά, πρόεδρος του Συλλόγου Σκηνοθετών Ντοκιμαντέρ.

Το τεύχος περιέχει ακόμη συνέντευξη του Ροβήρου Μανθούλη, αναφορές στα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λάρισας και Θεσσαλονίκης, ένα κείμενο του Νόαμ Τσόμσκι για τα ΜΜΕ και τη διάλεξη που έδωσε ο Ρώσος σκηνοθέτης και ηθοποιός Νικήτα Μιχαλκόφ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε αυτό το τεύχος ξεκινούν και οι θεατρικές σελίδες του περιοδικού, με συνεντεύξεις, αφιερώματα, θεωρητικά κείμενα και κριτικές έργων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται κείμενο της Χρυσάνθης Κορνηλίου για τον Αιμίλιο Βεάκη, κείμενο του Λεωνίδα Λοϊζίδη για τη θεατρική σκηνοθεσία και ένα θεωρητικό κείμενο του Παναγιώτη Παπαγεωργίου για τον Αριστοτέλη ως θεμελιωτή της Σημειολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ