Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραμυθικός «γύρος του κόσμου»

Ο θίασος «Angelus Novus» παρουσιάζει την παράσταση «Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου» - ένα παραμύθι με κούκλες, στο Θέατρο «Φούρνος» (έως 30/4, καθημερινά, στις 6 μ.μ.). Πρόκειται για παράσταση μαριονετών, με «ντεκόρ» το σώμα της κουκλοπαίκτριας και «πρόσωπα» τα χέρια της.

Φτάνει μια πολυταξιδεμένη παραμυθού, κουβαλώντας τη βαλίτσα της, η οποία στη διάρκεια της παράστασης γίνεται σπίτι, γίνεται ντουλάπα, ενώ η κάπα της μεταμορφώνεται σε δάσος νυχτερινό... Ερχεται να πει την ιστορία του Κοντορεβιθούλη.

Με τη βοήθεια των παιδιών, στα οποία μοιράζονται μουσικά όργανα, η παραμυθού παρουσιάζει το δάσος όπου χάνεται ο Κοντορεβιθούλης. Κι εκείνος γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης, βγαίνοντας μέσα από το μανίκι της κάπας της. Ομως, τα χαλίκια τα έχει καταπιεί ένα περίεργο πουλί - η Ναντού...

Ιδέα - Ερμηνεία Γιάννα Μαμακούκα, σκηνοθεσία Vinciane Saelens/ Δαμιανός Κωνσταντινίδης, μουσική σύνθεση Samy Zelaci, μουσικός Γιώργος Βασικαρίδης, σκηνογραφία - κοστούμια Ghislaine Herbιra, κατασκευή υδρογείου Μαίρη Ενισλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ