Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «δημοκρατία» των γκάλοπ

O υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε χτες ότι μετά το Πάσχα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει το «διάλογο» για το Ασφαλιστικό. Η είδηση βρήκε πρόσφορο έδαφος στα ΜΜΕ, καθώς την ίδια μέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της GPO, σύμφωνα με την οποία το 79% των ερωτηθέντων, στην ερώτηση αν χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, απάντησε «θετικά».

Από δω είναι που και ξεκινούν και αναλύσεις των φωστήρων του «μονόδρομου». «Ευνοϊκό», λένε, το έδαφος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, «δέστε, τις θέλουν και οι πολίτες τις αλλαγές», συμπληρώνουν με τη γνωστή τους επιμέλεια του «αντικειμενικού» παρατηρητή...

*

Αλλά, ακόμα και για τόσο «αντικειμενικούς» παρατηρητές, είναι αδύνατο να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Διότι ακόμα και σ' αυτό το πεδίο, των δημοσκοπήσεων, όπου οι σύγχρονες «δημοκρατίες» θέλουν να αιχμαλωτίζουν την πολιτική, υπάρχουν στοιχεία που ανατρέπουν άρδην τις σοφιστείες του «μονόδρομου». Υπάρχει, για παράδειγμα, εκείνο το 70% στην ίδια δημοσκόπηση, που απαντά ότι διαφωνεί πλήρως με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. «Αντίφαση», διαπιστώνουν μελαγχολικά οι φωστήρες. «Πώς γίνεται - αναρωτιούνται - από τη μια ο λαός να θέλει αλλαγή του Ασφαλιστικού, αλλά από την άλλη να απορρίπτει την πολιτική που οδηγεί στις αλλαγές του Ασφαλιστικού»;..

*

Το «βραχυκύκλωμα» που έχουν πάθει είναι αναμενόμενο. Βλέπετε, την περίπτωση να θέλει ο λαός αλλαγή του Ασφαλιστικού, αλλά στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από κείνη που προωθούν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, βιομήχανοι και τραπεζίτες, ούτε καν τους περνάει από το μυαλό. Την περίπτωση ο λαός, που απορρίπτει την ακολουθούμενη πολιτική, να επιθυμεί τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και όχι την προωθούμενη αύξηση των ορίων, την περίπτωση ο λαός να ζητά την αύξηση των συντάξεων και όχι τη μείωση των συντάξεων, αυτά ούτε που τα σκέφτονται.

*

Αυτά επιθυμεί ο λαός. Καμία, επομένως, αντίφαση. Η μοναδική αντίφαση είναι ότι ο λαός, που τους απορρίπτει, συνεχίζει να τους ανέχεται. Συνεχίζει να τους παρακολουθεί, να βγάζουν τα λογύδρια της δεκάρας περί «σεβασμού» της θέλησης του πολίτη. Συνεχίζει να δέχεται να τον φλομώνουν κάθε τρεις και λίγο και με ένα γκάλοπ, από τα οποία γκάλοπ, τελικά, το συμπέρασμα των «εκπροσώπων του λαού», είναι ότι ο λαός... δεν ξέρει τι του γίνεται!

Γι' αυτό κι εκείνοι - τι «εκπρόσωποι του λαού» θα ήταν; - κάνουν τα αντίθετα από όσα επιθυμεί ο λαός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ