Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ρεμούλα των ΣΔΙΤ...

Ο «κούκος αηδόνι» θα στοιχίσουν στον ελληνικό λαό τα 27 σχολεία που αποφάσισε η κυβέρνηση να κατασκευαστούν με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ούτε λίγο ούτε πολύ μόνο η κατασκευή των σχολείων αυτών θα στοιχίσει 105.100.000 ευρώ, δηλαδή 2,9 εκατ. ευρώ το καθένα, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ που στοιχίζουν τα σχολεία που κατασκευάζει σήμερα ο ΟΣΚ. Ενα τεράστιο κόστος 2,5 φορές επάνω, που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη - ακόμη και πέντε φορές επάνω - αν υπολογίσει κανείς σ' αυτό το κόστος της συντήρησης (45 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια που θα βρίσκονται στην κατοχή των ιδιωτών), το κόστος ασφάλισης, το κόστος βαριάς συντήρησης (21 εκατ. ευρώ). Μόνο το κόστος του ιδιώτη συμβούλου που θα προσληφθεί για την προκήρυξη των διαγωνισμών ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου όσο ένα σχολείο!

Υπάρχει κανείς ακόμη που δεν κατάλαβε ότι τα ΣΔΙΤ είναι ένα ακόμη εφεύρημα του καπιταλισμού, το οποίο εφαρμόζουν πιστά και στη χώρα μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου - και τίποτε παραπάνω;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ