Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στόχος η ισχυροποίηση της Οργάνωσης

Με στόχο την ισχυροποίηση της ΚΝΕ, για το Μέτωπο, τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό, σύμφωνα με το σύνθημα αλλά και το περιεχόμενο του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 16 Απρίλη, η 3η Συνδιάσκεψη Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, στο Ρέθυμνο.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης από το ΚΚΕ παρακολούθησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, ενώ από το ΚΣ της ΚΝΕ παρακολούθησε ο Θοδωρής Λιάπης.

Την εισήγηση παρουσίασε ο γραμματέας Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, Βασίλης Μητρόπουλος, ο οποίος, επισήμανε πως η Οργάνωση βγαίνει πιο ώριμη και πιο έμπειρη να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα, που θα προκύψουν από το 9ο Συνέδριό της.

Σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η νεολαία στην περιοχή, τονίστηκε πως στους χώρους δουλιάς κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία (επισιτισμό, καφετερίες κ.α.), η εργοδοτική τρομοκρατία (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμπόριο), η ανεργία χρησιμοποιείται για εκφοβισμό και μείωση των απαιτήσεων και των διεκδικήσεων. Ενώ, στην πλειοψηφία των σωματείων της περιοχής, καθώς και σε όλα τα Εργατικά Κέντρα κυριαρχεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο αριθμός των συνδικαλισμένων νέων είναι σε πολύ μικρά ποσοστά.

Αφού αναφέρθηκε η άσχημη κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης και στα προβλήματα που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ και των κυβερνήσεων. Επισημάνθηκε, ιδιαίτερα, η προσπάθεια της άρχουσας τάξης να μην μάθει η νεολαία μέσα και από τα σχολεία, τι και ποιες κατακτήσεις είχαν οι νέοι και οι λαοί που έζησαν το σοσιαλισμό.

Το καθήκον, λοιπόν που μπήκε απ' όλους είναι η άμεση ισχυροποίηση της ΚΝΕ, πολιτικά - ιδεολογικά και οργανωτικά, μέσα στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλιάς, την ύπαιθρο και τη συνοικία, ώστε με την παρέμβασή της να δυναμώσει το κίνημα της νεολαίας, υιοθετώντας αιτήματα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, προβάλλοντας επιθετικά την αναγκαιότητα και τα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Αναφερόμενος στο γενικότερο ρόλο της νεολαίας, μιλώντας ο Τηλέμαχος Δημουλάς τόνισε ότι η ΚΝΕ, με τη στήριξη του Κόμματος, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη συγκρότηση του Μετώπου, με το κίνημα της νεολαίας να παίρνει δυναμική θέση στο πλάι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ