Κυριακή 7 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Γλυκές στιγμές

Επιτέλους, ήρθε η άνοιξη με τα ονειρεμένα χρώματά της, τα μεθυστικά αρώματά της, την τρελή ανθοφορία των λουλουδιών, τα εύγευστα φρούτα της. Είναι η εποχή με τις ήρεμες αυγές και τα γλυκά τα ηλιοβασιλέματά της. Να τις κάνουμε γλυκύτερες;

Γλυκό φράουλα. Θα χρειαστούμε: Ενάμισι κιλό φράουλες, ένα κιλό ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και τέσσερα λεμόνια για το μαρινάρισμα. Θα πλύνουμε τις φράουλες και θα τις καθαρίσουμε με προσοχή για να μη λιώσουν. Στύβουμε τα λεμόνια. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις φράουλες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε έτσι για τρεις ώρες. Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε τη ζάχαρη με το νερό, θα ανακατέψουμε στην αρχή για να διαλυθεί η ζάχαρη και την αφήνουμε να δέσει. Τότε θα στραγγίσουμε τις φράουλες από το λεμόνι και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι να βράσουν για επτά περίπου λεπτά. Θα τραβήξουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, θα βγάλουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φράουλες και θα ξαναβάλουμε το σιρόπι στη φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Θα ξαναρίξουμε τις φράουλες και, αφαιρώντας ένα αφρό που θα σχηματιστεί, με την τρυπητή πάντα κουτάλα, θα προσθέσουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και θα το αφήσουμε να πάρει δυο τρεις βράσεις. Θα προσθέσουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και αφού πάρει μια δυο βράσεις το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά θα το σερβίρουμε στο βάζο και θα το βάλουμε στο ψυγείο. Εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και πολύ δύσκολο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ