Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με απαιτητικότητα και μαχητικότητα για το κέρδισμα της νεολαίας

Η συζήτηση των αντιπροσώπων της Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ μπροστά στο 9ο Συνέδριο της Οργάνωσης την Κυριακή 16 Απρίλη, ήταν πλούσια, μαχητική και αισιόδοξη. Εξέτασαν με απαιτητικότητα την πορεία της δράσης της Οργάνωσής τους, την πείρα από τις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσαν στα προηγούμενα δύο χρόνια. Στο επίκεντρο του προβληματισμού, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου τους. Το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η ΚΝΕ, αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο, επαναστατικό ρόλο της, ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στην οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης για το σοσιαλισμό. Δε χαρίστηκαν σε αδυναμίες και καθυστερήσεις, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τι πρέπει να αλλάξουν και πώς να το αλλάξουν, ώστε να ενισχύονται τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά της Οργάνωσης. Η συζήτηση ανέδειξε την αναγκαιότητα έντασης της ιδεολογικής δουλιάς, αλλά και της βελτίωσης της καθοδηγητικής δουλιάς στις ΟΒ, ώστε να καταχτήσουν το στόχο που έθετε η εισήγηση, ως την επόμενη Συνδιάσκεψη να έχουν γίνει βήματα στην ικανότητα να δουλεύουν για την προώθηση της πολιτικής του ΚΚΕ για τη νεολαία, σε όλο και πλατύτερα τμήματά της από τους εργαζόμενους νέους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους αγρότες.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Κόμματος από τους Στέφανο Λουκά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κρεωνά, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Σούλα Βλησσίδου, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και τον Νίκο Φακιρίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Περιοχής, ενώ από το ΚΣ της ΚΝΕ, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης.

Στην παρέμβασή του, ο Στέφανος Λουκάς αναφέρθηκε στο πώς η ΚΝΕ με τη στήριξη του Κόμματος θα εξασφαλίζει με τη δράση της, να εντάσσονται πλατύτερα τμήματα της νεολαίας στην πάλη με το εργατικό κίνημα, να ωριμάζει η πολιτική τους συνείδηση για την αναγκαιότητα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου για την κατάχτηση της λαϊκής εξουσίας.

Ο Κύριλλος Παπασταύρου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τις δυνατότητες βελτίωσης της καθοδηγητικής δουλιάς των οργάνων και των στελεχών, ώστε να γίνεται πλατιά ιδεολογικοπολιτική δουλιά μέσα στη νεολαία, να συσπειρώνονται δυνάμεις στην ΚΝΕ και να αναπτύσσεται η πάλη σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ