Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καταγγέλλεται «συνέδριο» του ΝΑΤΟ στο χώρο της Υγείας

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

«Συνέδριο», με θέμα «Το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας» διοργανώνει και πάλι το ΝΑΤΟ στην Κέρκυρα. Το «Συνέδριο», διεξάγεται στη Δασιά από τις 25 Ιούνη έως τις 5 Ιούλη και καλύπτεται από πλήρη μυστικότητα. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Πριν από 3 ακριβώς χρόνια πραγματοποιήθηκε στο νησί μας μια κλειστή σύναξη του λεγόμενου Ινστιτούτου Προχωρημένων Ερευνών του ΝΑΤΟ (NATO ADVANCED STUDY INSTITUTE) με θέμα "Το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας" (Acute Respiratory Distress Syndrome).

Η ΝΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε αμέσως το γεγονός αυτό, γιατί όσο αθώο κι αν φαίνεται το θέμα, στην πραγματικότητα έχει άμεση σχέση με τις εγκληματικές πολεμικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σε μαζική κλίμακα στη διάρκεια των δολοφονικών επιδρομών των Αμερικανών στο Βιετνάμ και έκτοτε επαναλήφθηκε όπου οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ... επέβαλλαν με τους βάρβαρους βομβαρδισμούς τους τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Περσικό Κόλπο, Βοσνία κλπ). Καταγγείλαμε επίσης τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική αυτή σύναξη, Ελλήνων γιατρών και μάλιστα στην οργανωτική επιτροπή, καθώς και την πρωτοφανή λαθροχειρία που επιχειρήθηκε από το Δ/ντή της Πνευμ/κής Κλινικής του ΓΝΝ Κέρκυρας κ. Χαΐνη, τον τότε Πρόεδρο του ΠΚ κ. Μάστορα και τον τότε πρόεδρο του ΔΣ του ΓΝΝΚ κ. Αλεξανδρόπουλο στο να παρουσιαστεί στον κερκυραϊκό λαό η ΝΑΤΟική σύναξη με το βαρύγδουπο τίτλο του "Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Σύνδρομο της Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας", αποκρύβοντας παντελώς και επιμελώς το γεγονός πως εμπνευστής, οργανωτής και χρηματοδότης του "συνεδρίου" αυτού ήταν το ΝΑΤΟ.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ θεωρεί υποχρέωσή της να καταγγείλει προς τον ελληνικό λαό πως το ΝΑΤΟ διοργανώνει και φέτος στο νησί μας, με πλήρη όμως μυστικότητα αυτή τη φορά, το ίδιο αυτό «συνέδριο» και με το ίδιο, ακριβώς, θέμα (Δασιά 25 Ιούνη έως 5 Ιούλη). Ο σκοπός της ΝΑΤΟικής αυτής σύναξης είναι προφανής: Η τελειοποίηση των συμπερασμάτων τους για το Σύνδρομο της Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας, μετά από την ακόμη πιο πλούσια πείρα που απέκτησαν από τους πολύμηνους εγκληματικούς αμερικανονατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Καταγγέλλουμε και πάλι τη συμμετοχή Ελλήνων γιατρών και του κ. Χαΐνη στη ΝΑΤΟική αυτή δύναμη. Ευθύνες θεωρούμε πως έχουν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ του ΓΝΝΚ κ. Γρηγορόπουλος αλλά και ο δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κουλουρίδης που ενέκριναν την εκπαιδευτική άδεια του κ. Χαΐνη τουλάχιστον παράτυπα, αφού ο κύριος αυτός, παρά την υποχρέωση που έχει, αρνιέται πεισματικά να αναφέρει σε ποιο "συνέδριο" θα πάρει μέρος και πού αυτό θα διεξαχθεί.

Τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που στήριξαν την προηγούμενη ΝΑΤΟική σύναξη, με την τωρινή στάση σιωπής που τηρούν, στην ουσία στηρίζουν και πάλι τους ΝΑΤΟικούς. Γιατί σήμερα, μετά από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του Ιράκ, το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ κλπ, δεν επιτρέπεται η σιωπή. Γιατί σιωπή σήμερα απέναντι στις θηριωδίες του ΝΑΤΟ, σημαίνει, ουσιαστικά, συνενοχή και υποταγή στις προσταγές της Νέας Τάξης».

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και ειδικότερα τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να απομονώσουν αυτή την προκλητική ενέργεια του ΝΑΤΟ και των εγχώριων υπηρετών του και να καταδικάσουν έμπρακτα την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων εκείνων που υποτάσσονται στις προσταγές της Νέας Τάξης και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ