Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
... και οι φωτιές καλά κρατούν

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ οι πυρκαγιές στα Ψαχνά της Εύβοιας και στο Κερί της Ζακύνθου. Η πρώτη ξεκίνησε στις 12.08 το μεσημέρι σε δασική έκταση. Στον τόπο επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροπλάνα. Η δεύτερη ξεκίνησε στις 12.35 το μεσημέρι. Στον τόπο της πυρκαγιάς, 55 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερα αεροσκάφη προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Στάχτη έγιναν πάνω από 1.500 στρέμματα με θάμνους και πουρνάρια στα Βρυσιά Φαρσάλων, από την πυρκαγιά που μαινόταν τη Δευτέρα στην περιοχή, όπου απειλήθηκε μια αποθήκη πυρομαχικών του στρατού. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης με 7 οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Την ίδια μέρα, από μια άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς, κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Η έκταση που κάηκε δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους, όταν οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ