Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Διεκδικητικό μέτωπο για την Αυτοδιοίκηση

Η επιτακτική ανάγκη ν' αποκτήσει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης διεκδικητικό και ουσιαστικό ρόλο, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα «Η νέα κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση και η άλλη πρόταση», που διοργάνωσαν στα Τρίκαλα, η «Συμπαράταξη για τα Τρίκαλα» και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για τα Τρίκαλα» Στέφανος Παιδής, ο οποίος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του νόμου για τους Καποδιστριακούς δήμους.

Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Χαλκιάς, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, ο οποίος τόνισε ότι ριζικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, προϋποθέτουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική και την οικονομία.

Στο ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας, επισημαίνοντας την ανάγκη κοινής δράσης των αιρετών και του λαού, για ν' αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση τον ουσιαστικό ρόλο της.

Για την οικονομική κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος, τονίζοντας ότι οι αρμοδιότητες που παραχωρούνται στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνοδεύονται και από πόρους. Υπογράμμισε, δε, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός διεκδικητικού μετώπου για την Αυτοδιοίκηση.

Στην ομιλία του ο Σάββας Τσακμακίδης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΕ, επισήμανε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ταξικά και προωθούνται μέσα από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των οργανισμών της.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο νομάρχης Τρικάλων Στ. Πατραμάνης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Σπαθής και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων του νομού.

Ανάλογες ημερίδες διοργανώνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Καρδίτσα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και τη Δευτέρα 3 του Ιούλη στο Βόλο, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Δημοτική Κίνηση Βόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ