Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να ποια είναι τα κινηματογραφικά «οράματα»

Η παρακάτω είδηση «αφιερώνεται» στα «οράματα» της κυβέρνησης για την «ανάπτυξη» του κινηματογράφου. Να σημειωθεί ότι η Ρουμανία έχει χρησιμοποιηθεί ως «παράδειγμα προς μίμηση» από την εγχώρια αντιδραστική προπαγάνδα για ξεπούλημα της εγχώριας κινηματογραφίας στο κεφάλαιο του οπτικοακουστικού τομέα.

Ρουμανικές «σαπουνόπερες», λοιπόν, θα προβάλλουν πολλά ευρωπαϊκά κανάλια την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, αφού καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον από χώρες όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία για αυτού του είδους τις τηλεοπτικές σειρές. Ηδη, ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί από αυτές τις χώρες έχουν αγοράσει τα δικαιώματα προβολής «σαπουνόπερων» ρουμανικής παραγωγής, που θυμίζουν πολύ τις αντίστοιχες βραζιλιάνικες και ετοιμάζονται να τις μεταγλωττίσουν προκειμένου να προσεγγίσουν κατ' αυτόν τον τρόπο όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η Σλοβενία και η Κροατία αγόρασαν τα σενάρια τέτοιου είδους ρουμανικών τηλεοπτικών σειρών, τα οποία σκοπεύουν να προσαρμόσουν στα εγχώρια δεδομένα. Αναλόγως κινούνται η Πολωνία, η Σερβία - Μαυροβούνιο και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Η προσαρμογή θα γίνεται στη βάση του πρωτότυπου σεναρίου και υπό την καθοδήγηση ειδικών από τα ρουμανικά κινηματογραφικά στούντιο.

Να, λοιπόν, πού κατάντησε η σπουδαία κινηματογραφική υποδομή των πρώην σοσιαλιστικών χωρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ