Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κόκκινο χαλί

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έστρωσαν χτες ένα τεράστιο «κόκκινο χαλί» στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις για να «υποδεχτούν» την Αμερικανίδα υπουργό του πολέμου όπως ακριβώς της αξίζει. Ενα «χαλί» από κόκκινες σημαίες, στα χέρια εργαζόμενων και νεολαίων, στις διαδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ, εκφράζοντας τα εχθρικά συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού απέναντι στους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες και τους ντόπιους συμμάχους τους. Το πανό που σηκώθηκε το βράδυ της Δευτέρας δίπλα ακριβώς από την πρεσβεία των φονιάδων, ήταν ο προπομπός της χτεσινής μαζικής κινητοποίησης στην Αθήνα. Δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι «φιλοξενούμενοι» της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου είναι ανεπιθύμητοι για τον ελληνικό λαό.

Η προπαγάνδα των προηγούμενων ημερών δε στάθηκε ικανή να προστατέψει την «υψηλή προσκεκλημένη» της κυβέρνησης από τη λαϊκή οργή για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα όπου Γης. Αφού εξάντλησαν κάθε άλλο επιχείρημα, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν προκλητικά την «παραδοσιακή φιλοξενία» των Ελλήνων (!) για να δικαιολογήσουν το κάλεσμα υποταγής στο γεράκι του πολέμου και στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών για το Ιράν, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια. Δεν είναι αφελείς. Τα εκφρασμένα αντιιμπεριαλιστικά συναισθήματα του ελληνικού λαού, οι διογκούμενες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιδράσεις στην πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αποτελούν αγκάθι στο μάτι των ιμπεριαλιστών, στη μια και την άλλη άκρη του Ατλαντικού, από το οποίο μάταια προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν.

Εκφραση αυτής της προσπάθειας ήταν και η επιβολή στρατοκρατικού καθεστώτος στο κέντρο της Αθήνας τις λίγες ώρες που η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών παρέμεινε χτες στην Ελλάδα. Κινητοποιώντας μια τεράστια δύναμη καταστολής, με τους Αμερικάνους πράκτορες να αλωνίζουν στην κυριολεξία, η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της επίσκεψης Κλίντον στην Ελλάδα το 1999 - έσπευσε και μ' αυτό τον τρόπο να δηλώσει την «πρόθυμη» συστράτευσή της με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί πάση θυσία τα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια του κεφαλαίου, ενάντια στις πραγματικές διαθέσεις του λαού. Σ' αυτή την κατεύθυνση, κυβερνητικά στελέχη δε δίστασαν ακόμα και να απευθύνουν απειλητικές «συστάσεις» στο λαϊκό κίνημα για το ποιες είναι οι «ανεκτές» μορφές πάλης, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αντιμάχονται τα σχέδια και την πολιτική των ιμπεριαλιστών.

Οπως και στο παρελθόν, έτσι και χτες, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, έκανε καθαρό ότι δε λογαριάζει απειλές και «συστάσεις». Οτι με κάθε τρόπο και με μορφές πάλης που το ίδιο το κίνημα κάθε φορά επιλέγει, θα αντιπαλέψει την πολιτική των φονιάδων και των ντόπιων συμμάχων τους, τα προωθούμενα βρώμικα σχέδιά τους για το Ιράν. Οι «φιλοξενούμενοι» - γεράκια της κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι για το λαό. Και θα το καταλαβαίνουν σε κάθε τους βήμα. Τα πανό στην Ακρόπολη το 2004 και στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη Δευτέρα, οι μεγαλειώδεις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, θα τους θυμίζουν πάντα ότι στα δολοφονικά τους σχέδια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι αύριο στις 12 μ. στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή (2023-02-03 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί φονιάδες! (2019-10-23 00:00:00.0)
«Ηταν και παραμένουν ανεπιθύμητοι!» (2007-10-10 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι σφαγείς των λαών (2007-06-09 00:00:00.0)
Ο λαός μας να περιμένει νέα δεινά (2006-04-20 00:00:00.0)
ΣΤΟΠ στους μακελάρηδες των λαών (2003-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ