Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κίνα

ΣΑΓΚΑΗ (της απεσταλμένης μας Ελένης ΜΑΥΡΟΥΛΗ).--

Με επισκέψεις σε εργασιακούς και εργοστασιακούς χώρους, αλλά και επαφές με τοπικούς αξιωματούχους και παράγοντες στις πόλεις Σαγκάη και Σουτζού, ολοκλήρωσε χτες την επίσκεψή της στην Κίνα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Στη Σαγκάη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Ντου Ζιαχάου, μόνιμο μέλος της επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Σαγκάη και υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης. Ο Ντου Ζιαχάου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια, σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξής της.

Ανάλογη ενημερωτική συνάντηση είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και στην πόλη Σουτζού με τον αναπληρωτή γραμματέα της Επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη συγκεκριμένη πόλη, αλλά και μέλος της τοπικής κυβέρνησης, Ξο Γκουοκιάνγκ.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε την αγροτική περιοχή Νανχούι, έξω από τη Σαγκάη, μίλησε με κατοίκους, ενώ επισκέφθηκε και ένα από τα μεγαλύτερα θερμοκήπια λουλουδιών της χώρας που βρίσκεται εκεί.

Στην πόλη Σουτζού, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της διεύθυνσης του ομώνυμου Βιομηχανικού Πάρκου, το οποίο ιδρύθηκε το 1994, και σήμερα, μέσα από συνεργασίες και ερευνητικά προγράμματα με 9.000 κινεζικές επιχειρήσεις και άλλες 2.200 ξένες, αντιπροσωπεύει το 25% του εθνικού ΑΕΠ.

Στο Σουτζού η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε και την τοπική κρατική εταιρία παραγωγής μεταξιού, που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας.

Η επίσκεψη στην Κίνα ολοκληρώθηκε με επαφές στον μεικτής ιδιοκτησίας όμιλο ατσαλιού «ΒΑΟ», στα περίχωρα της Σαγκάης, τον 6ο όμιλο στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγής ατσαλιού. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ομίλου, Γουό Γιαν, και γραμματέα της κομματικής επιτροπής του ομίλου, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία τόσο για τις δραστηριότητες του ομίλου, όσο και της κομματικής οργάνωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση σε μερικές από τις βασικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας ατσαλιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ