Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «διπλωματία» της... Χιροσίμα

Οι έχοντες «κοινούς στόχους» με τις ΗΠΑ, από τον Καραμανλή και την Μπακογιάννη μέχρι τον Παπανδρέου και τον Σημίτη, μπορούν να είναι περήφανοι: Η πρώτη χώρα που επέλεξε η Ράις για να μεταλαμπαδεύσει την αμερικάνικη «διπλωματία», αμέσως μετά την απειλή του Μπους για χτύπημα του Ιράν ακόμα και με πυρηνικά όπλα, ήταν η Ελλάδα του δικομματισμού. Δεδομένου, όμως, ότι ο ελληνικός λαός δεν επέτρεψε στην εκπρόσωπο του αμερικανικού «Ράιχ» (όπως και στην περίπτωση του Κλίντον) να παραμείνει παρά λίγες μόνο ώρες στην Αθήνα, επιφορτίζει με περισσότερα καθήκοντα τα «παπαγαλάκια».

Η προπαγάνδα που δεν μπόρεσε να γίνει από την ίδια, είναι λογικό μετά την αναχώρηση της Αμερικανίδας υπουργού, να έχει ανατεθεί στα εγχώρια «αμερικανάκια». Ηδη από χτες, τα ελληνικά «κανάλια» της αμερικανοφροσύνης, είτε ελέγχονται από το δικομματισμό είτε απηχούν και εκφράζουν τη «διπλωματία» της αμερικάνικης πρεσβείας, ξεχωρίζουν στα «θετικά» της επίσκεψης ότι από τις δηλώσεις της Ράις διαφάνηκε - όπως ισχυρίζονται - η πρόθεση των ΗΠΑ για πρόταγμα των «διπλωματικών» μέσων όσον αφορά την επίλυση της κρίσης με το Ιράν...

Το τι σημαίνει «διπλωματία» των ΗΠΑ είναι γνωστό: Η «διπλωματία» τους είναι ο ορισμός της επέμβασης στα εσωτερικά τρίτων χωρών, όπου όταν δεν μπορούν να ελέγχουν την εσωτερική πολιτική ζωή τους - κατά το ελληνικό μοντέλο Πιουριφόι ή το μοντέλο των συνταγματαρχών - καλούν τη διεθνή κοινότητα να στραφεί εναντίον εκλεγμένων κυβερνήσεων που δε «συμμορφώνονται», όπως στην περίπτωση της Λευκορωσίας.

Η «διπλωματία» τους είναι συνώνυμη των θεατρικών παραστάσεων που δίνουν στον ΟΗΕ, άλλοτε για τα «χημικά όπλα του Ιράκ» κι άλλοτε για τις «κρυψώνες του Μπιν Λάντεν» στο Αφγανιστάν.

Η «διπλωματία» τους είναι η προπαρασκευή της διάλυσης χωρών, όπως η αναγνώριση του «Ουτσεκά» από τον Χόλμπουργκ, λίγο πριν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Η «διπλωματία» τους είναι ο πόλεμός τους με άλλα μέσα, όπως το υπεσαραντάχρονο εμπάργκο ενάντια στην Κούβα.

Στα 50 και πλέον χρόνια από τη Χιροσίμα και μεσούσης της «νέας τάξης», ο ελληνικός λαός το έχει πλέον εμπεδώσει: όταν και όποτε οι Αμερικάνοι επικαλούνται τη «διπλωματία» τους για την προάσπιση της ειρήνης, στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το νέο τους πόλεμο!

Η «διπλωματία» τους δεν είναι τίποτα άλλο από το πρελούδιο του πολέμου. Η «διπλωματία» τους είναι ο πολεμικός «θούριος» που προηγείται των «έξυπνων» βομβαρδιστικών τους.

Το γεγονός ότι έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν την ανθρωπότητα - ανοιχτά, δημόσια, ψυχρά (!) - ακόμα και με πυρηνικά όπλα, από τη στιγμή που μετέτρεψαν αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν «αδιανόητο», το πυρηνικό χτύπημα, σε «ένα από τα ενδεχόμενα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι», καμία επίκληση στη «διπλωματία» τους δεν πρέπει να γεννά αυταπάτες.

Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλου του κόσμου, οι ανειρήνευτοι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες τους, είναι η «αντιπυρηνική» ασπίδα απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Αυτή η ασπίδα - η μοναδική που διαθέτει η ανθρωπότητα - πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ