Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Η μαζική συμμετοχή των εργατοϋπαλλήλων της Αθήνας στη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στην παρουσία στη χώρα μας της Κ. Ράις και των πολεμοκάπηλων σχεδίων Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι πορεύονται προς την Πρωτομαγιά του 2006 σηκώνοντας ψηλά τα λάβαρα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Από το ματοβαμμένο Σικάγο του 1886, στην 1η Μάη του 2006, η εργατική τάξη της πατρίδας μας συνεχίζει να παλεύει ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου, τη βαρβαρότητα της μισθωτής σκλαβιάς και τον ιμπεριαλισμό.

Με την πλούσια πείρα των μέχρι τώρα αγώνων και με στόχο η απεργία την 1η Μάη να αποτελέσει κορυφαίο σταθμό στη μάχη των κλαδικών Συμβάσεων, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις μέρες που απέμειναν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Να βρεθούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί με την πρωτομαγιάτικη προκήρυξή της τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Εκατόν είκοσι χρόνια η εργατική τάξη βρίσκεται σε μόνιμη αναμέτρηση με την τάξη των κεφαλαιοκρατών. Εκατόν είκοσι χρόνια η τάξη των καπιταλιστών χρησιμοποιεί τα πιο ακραία, τα πιο βάρβαρα μέσα για να ανακόψει την ιστορική εξέλιξη της ταξικής πάλης, δηλαδή την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Με αυτές τις επισημάνσεις η Ομοσπονδία απευθύνεται στα δεκάδες χιλιάδες μέλη της και σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, Ελληνες και μετανάστες και τους καλεί να απορρίψουν:

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Τη γραμμή του συμβιβασμού, της «εργασιακής ειρήνης», της κοινωνικής συναίνεσης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Συσκέψεις και καθημερινές εξορμήσεις

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγωνιστικού - ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργιακής συγκέντρωσης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, σήμερα Τετάρτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνεται και στην Αρτα. Στο Αγρίνιο η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη σήμερα. Οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς συνεχίζονται και στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα, στη Λευκάδα, στην Κέρκυρα, στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ