Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
Σχόλια Κυπρίων πολιτικών παραγόντων

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες να πείσουν την Αγκυρα να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να επιβάλλεται στον κυπριακό λαό.

Σχολιάζοντας τις επαφές της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ο Δ. Χριστόφιας τόνισε ότι «η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να μονοπωλεί τις όποιες προσπάθειες γίνονται στο Κυπριακό».

Οι παρεμβάσεις, τόνισε, πρέπει να έχουν συλλογικό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή όχι μόνο του αγγλοαμερικανικού παράγοντα, αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κατανοήσουν ότι επιμονή στη στήριξη αδιάλλακτων θέσεων, που υποστηρίζει η Τουρκία, δεν μπορεί να οδηγήσουν στη διάνοιξη του αδιεξόδου και των προοπτικών για λύση του κυπριακού, η οποία να είναι βιώσιμη, δημοκρατική και ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να δώσουν το μήνυμα στην κυρία Ράις, πως οποιαδήποτε τυχοδιωκτική ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση από αυτή που υπάρχει σήμερα, ύστερα από την επίθεση στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ