Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού μπορούν να ανατραπούν

Χαιρετισμός του Κώστα Καζάκου στη συγκέντρωση

Ο Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος
Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος τόνισε:

«Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Κοιτάξτε τη φωτογραφία αυτού του αρπαχτικού τέρατος. Κοιτάχτε πώς είναι έτοιμη να μας αρπάξει! Και μας έχει ήδη αρπάξει! Ηρθε εδώ αυτό το όρνιο του πολέμου, το πολεμοκάπηλο, του πενταγώνου και των πετρελαίων του στο Τέξας, για να φτιάξει την καινούρια συμμαχία των "προθύμων". Χωρίς "προθύμους" τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Ούτε να κουνηθεί δεν μπορεί, χωρίς τη Σούδα και χωρίς το Ακτιο. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει στη Μέση Ανατολή και ειδικά στην Περσία, στο Ιράν. Αλλά οι κυβερνήσεις μας, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού είναι "πρόθυμες"! Δίνουν γη και ύδωρ. Εχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν, σε κάθε περίπτωση κινητοποίησης των Αμερικάνων, έχουν χρησιμοποιήσει τα ιερά μας χώματα για διευκολύνσεις, έχουν συμπαρασταθεί με όλα τα μέσα.

Ποιος αντιστρατεύεται τα σχέδια των Αμερικανών; Μόνο οι λαοί! Ο λαός μας στη συντριπτική του πλειονότητα εκφράζει αισθήματα αντίθετα στον πόλεμο, αντίθετα στην καταστροφή των λαών και στον εξανδραποδισμό, σ' αυτή την καινούρια εποχή δουλείας των λαών.

Αλλά έχουν καταφέρει κι έχουν το λαό μας τρομοκρατημένο. Κι ο πολύς κόσμος παρά τα αισθήματά του "λουφάζει". Αν κατέβαιναν στην Πανεπιστημίου 1 εκατ. Ελληνες, όπως έκαναν σε όλες τις μεγάλες ώρες της ιστορίας μας, όπως ανέτρεψαν το 1943 τα σχέδια των Γερμανών μπροστά στα τανκς! - Κατέβηκαν 1,5 εκατ. κόσμος και ανέτρεψαν την επιστράτευση του Χίτλερ! - Ετσι και τα σχέδια αυτά μπορεί να τα ανατρέψει. Ανατρέπονται! Μπορούν να ανατραπούν! Δεν είναι μονόδρομος τα σχέδιά τους. Αλλά πρέπει ο ελληνικός λαός να βγει στο δρόμο, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του που καταστράφηκαν. Την ειρήνη, που την έχει ανάγκη. Ολος ο κόσμος που δέχεται στην πλάτη του την τρομαχτική πίεση του ιμπεριαλισμού. Γιατί είναι συνυφασμένα, ο πόλεμος, η ανεργία, το ασφαλιστικό, η καταστροφή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ολα αυτά είναι ένα πρόβλημα. Αντιμετωπίζονται όλα μαζί.


Και είναι πάντα μπροστά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Εμείς θα είμαστε εδώ. Πάντα σε όλες τις μεγάλες ώρες της ιστορίας μας ήταν μπροστά, πρωτοπόρα δύναμη. Με το στήθος ανοιχτό να αντιμετωπίζει τη βία και την τρομοκρατία της εξουσίας και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού. Κι έσωζε πάντα την υπερηφάνεια του, την τιμή του, την αξιοπρέπειά του. Αλλά θέλει συμπαράσταση. Πρέπει όλος ο κόσμος να συμπαραταχτεί, να συμπορευτεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ανεξάρτητα από το αν του αρέσουν οι απώτεροι στόχοι του. Τώρα! Για να αντιμετωπίσουμε τώρα τη ζωή. Να υπερασπιστούμε το αγαθό της ζωής που καταστρέφεται, το μέλλον των παιδιών μας. Να ανατρέψουμε τα σχέδια των πολεμοκάπηλων της Ουάσιγκτον.

Δεν έχουμε καιρό. Οι αποφάσεις είναι παρμένες. Εχουν υπογραφές από κάτω. Ερχονται πολύ δύσκολες μέρες. Αν δεν κινητοποιηθεί όλος ο κόσμος, να δείξει τη δύναμή του, να βροντοφωνάξει την απόφασή του, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Τώρα της καθημερινότητας τα προβλήματα. Γιατί ο πόλεμος, την καθημερινότητα καταστρέφει. Ολος ο κόσμος, όλοι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, νέοι, που δεν έχουν μέλλον. Εχει ξεπουληθεί το μέλλον τους! Πρέπει να βγούμε στο δρόμο, δεν έχουμε περιθώρια. Πρέπει να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να μην αφήσουμε αυτή την "κυρία", που κατάγεται από δούλους και ξεπουλήθηκε μ' αυτό τον αισχρό τρόπο και γυρίζει τώρα για να βρει πρόθυμους συμπαραστάτες σ' αυτή την ιμπεριαλιστική πολιτική. Πρέπει να ανατρέψουμε τα σχέδιά της. Να βροντοφωνάξουμε ότι είναι ανεπιθύμητη και πρέπει να φύγει! Να μην ξαναπατήσει το πόδι της εδώ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ