Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
Το πανό - σημαία...

Θα μπορούσε να έχει ξεδιπλωθεί σε κάθε μπαλκόνι κάθε πόλης, όλης της χώρας. Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, 24 Απρίλη 2006, καθώς ξεδιπλωνόταν εκείνο το πανό στο Μέγαρο Μουσικής, εκείνη την ίδια στιγμή έγινε σημαία όλου του λαού. Λάβαρο αντίστασης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια στα σχέδια των συμμάχων τους, ενάντια σε κάθε προσπάθεια που βάζει τους λαούς στο εκτελεστικό απόσπασμα και πυροβολεί εξ επαφής το δικαίωμα ενός λαού να ζει ελεύθερα.

Το πανό - σημαία ήταν το σύνθημα για να βγουν στους δρόμους κι άλλοι. Οσοι, για παράδειγμα, το έβλεπαν ξαφνικά να ξεπροβάλλει στα τηλεοπτικά παράθυρα. Οσοι δε γνώριζαν ότι το Κόμμα επαγρυπνούσε για να «υποδεχτεί» δυναμικά την υπουργό πολέμου. Βγήκε και πήγε, εκεί για να το δει, ένας που είχε να βγει στο δρόμο και να ενωθεί με τους υπόλοιπους 25 ολόκληρα χρόνια. Βγήκε κι ο σύντροφος που δε γνώριζε ότι άλλαξαν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και ότι θα 'στελναν «νύχτα» το γεράκι, δυο μέρες πριν από την ημέρα που είχαν ανακοινώσει. Βγήκε κι ενώθηκε κι ένας ακόμα που είδε όσους τόλμησαν κι ανέβηκαν στην ταράτσα να απειλούνται από διμοιρίες των ΜΑΤ. Βγήκε κι άλλος όταν έμαθε τις συλλήψεις των συντρόφων. Βγήκαν πολλοί και μπορούσες να ακούσεις το «γιατί» τους καθαρά όταν το φώναζαν καθώς γίνονταν ένα με τους υπόλοιπους.

Βγήκαν και σήκωναν το κεφάλι για να διαβάσουν ξανά και ξανά το σύνθημα στη «σημαία»: «CONDOLEEZZA RICE GO HOME. ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ». Κι έβλεπαν, στο διπλανό ακριβώς κτίριο, την άλλη σημαία, το πειστήριο του εγκλήματος...

Την ίδια στιγμή, τα τηλεοπτικά «σαλόνια» είχαν ανοίξει τα παράθυρα και έκαναν τις γνωστές αναλύσεις. «Επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης». «Επικοινωνιακή ήττα της ελληνικής αστυνομίας». «Πώς είναι δυνατόν να μπορούν 50-60 μέλη του ΚΚΕ να φτάνουν στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής;». «Πλήγμα από το ΚΚΕ στα μέτρα ασφαλείας». «Μα είναι δυνατόν δίπλα από την αμερικάνικη πρεσβεία να υψώνεται τέτοιο πανό;».

Οσο κι αν δε θέλουν ή δεν μπορούν ορισμένοι να αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει Κόμμα της Εργατικής Τάξης και ποιος ο ρόλος του, προχτές πήραν ένα ακόμα μήνυμα. Αρκεί να κοίταξαν καλά το πανό - σημαία.


Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ