Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
Από τη Θεσσαλία ως την Κρήτη

Πικετοφορίες και διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης στη χώρα μας της Αμερικανίδας υπουργού του πολέμου, διοργάνωσαν, χτες βράδυ, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ. Κομμουνιστές κι άλλοι αγωνιστές της φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της περιοχής, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό και πατριωτικό μήνυμα των κομμουνιστών, βρίσκει «ευήκοα ώτα» στο λαό της Θεσσαλίας, που έχει εκφράσει την αγωνιστική αντίθεσή του στις προηγούμενες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις και δηλώνει τη διάθεσή του ν' αγωνιστεί και κατά της νέας τυχοδιωκτικής επιδρομής κατά του λαού του Ιράν, που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Αφετηρία έντασης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, αποτέλεσαν οι χτεσινές διαδηλώσεις και στη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Λιβαδειά.

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» ακούστηκε με δύναμη, πάθος και μαχητικότητα, στους δρόμους της Χαλκίδας και της Λαμίας. Παρομοίως, από τη Λιβαδειά μέλη και φίλοι του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς του Κόμματος και συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

  • Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» πλήθος εργαζομένων και νεολαίας, χτες το απόγευμα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη της Κ. Ράις στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ. Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών, απ' όπου ακολούθησε πορεία στην πόλη.
  • Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της Κ. Ράις, εξέδωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με την οποία καλεί το λαό να ενισχύσει με κάθε τρόπο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στις 12 και 13 Μάη, καθώς και στην πορεία από τη Σούδα στον Βλητέ στις 14 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ