Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ταράτσα της περηφάνιας...

Ηταν καμιά τριανταριά νοματαίοι. Στέκονταν όρθιοι, στην άκρη της ταράτσας του Μεγάρου Μουσικής. Με τα χέρια ανοιχτά, έμοιαζαν σαν ελεύθερα πουλιά, έτοιμα να πετάξουν. Οι φιγούρες τους, θύμιζαν τα παιδιά της Νομικής, που ξεκίνησαν τη φοιτητική εξέγερση κατά της χούντας. Το βλέμμα τους, στραμμένο στο διπλανό κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας. Βρίσκονταν εκτεθειμένοι, σε απόσταση αναπνοής από τη φωλιά του εχθρού.

Υστερα, το μάτι τους ταξίδευε στην πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι άδειοι κι έρημοι. Την ησυχία διέκοπταν ο θόρυβος των βημάτων των αστυνομικών και τα κουδουνίσματα των τηλεφώνων των μυστικών πρακτόρων. Η πόλη της Αθηνάς «σε κατάσταση πολιορκίας», για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις κατά της Κοντολίζα Ράις, της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που «επισκεπτόταν» τη χώρα μας, προσκαλεσμένη από την ελληνική κυβέρνηση.

Κάτω από τα πόδια τους, ένα τεράστιο πανό. Κρεμασμένο, σαν το καλό σεντόνι της νοικοκυράς που απλώνει στο μπαλκόνι του σπιτιού της, σαν τη σημαία που αναρτά ο πατριώτης τη μέρα του γιορτασμού της Επανάστασης, κάλυπτε όλη την πρόσοψη του κτιρίου. Εγραφε: «CONDOLEEZZA RICE GO HOME. ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ».

Σ' ένα πανό, η κραυγή των ανδρειωμένων που έστελνε την εκπρόσωπο του ιμπεριαλισμού και υπουργό του πολέμου «στα τσακίδια». Η αποκοτιά των ψυχωμένων, απέναντι στον επίδοξο αυτοκράτορα του κόσμου. Η ψυχική δύναμη του λαού μιας μικρής χώρας, κόντρα στην ισχύ της παγκόσμιας υπερδύναμης.

Τριάντα νοματαίοι, που ήταν κομμουνιστές. Αυτοί σήκωσαν «το γάντι» στη νέα πρόκληση του ιμπεριαλισμού. Αυτοί έστειλαν στα πέρατα της οικουμένης το μήνυμα αντίστασης των λαών στα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Αυτοί ύψωσαν στον ουρανό την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του ελληνικού λαού. Αυτοί διέσωσαν την τιμή της Ελλάδας, υπερασπιζόμενοι την ιστορία της, τα οράματα της Επανάστασης του '21, τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, τα όνειρα του Πολυτεχνείου.

Κάποιοι τους είπαν θρασείς κι άλλοι τους κατηγόρησαν ότι δεν καταλαβαίνουν πως τα πράγματα άλλαξαν και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι κυβερνώντες της ΝΔ «στραβομουτσούνιασαν», που ντροπιάστηκαν στην ξένη αφέντρα και οι «αντιπολιτευόμενοι» του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κι αυτοί «λερωμένη τη φωλιά τους», έδειξαν να προσβάλλονται. Οι «μπιστικοί» των αφεντικών τα 'βαλαν με τους μπάτσους, που την «πάτησαν» κι οι προβοκάτορες, που «γαυγίζουν» στα τηλεπαράθυρα και βρωμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων, προσπάθησαν να φορτώσουν στο ΚΚΕ τις «γνωστές - άγνωστες» προβοκάτσιες άλλων.

Ομως, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους καμάρωνε. Γιατί ξέρει πως οι κομμουνιστές είναι «σάρκα από τη σάρκα του» κι ό,τι κάνουν είναι για το καλό του λαού και προς όφελος της πατρίδας. Γιατί γνωρίζει ότι ποτέ δεν πρόδωσαν και δεν ντρόπιασαν την Ελλάδα, την εργατική τάξη, το λαό μας. Γιατί πιστεύει ότι το ΚΚΕ χρειάζεται για τα δύσκολα κι ελπίζει πως μαζί του θα πορευτεί στο μέλλον, σε μια Ελλάδα της λαϊκής κυριαρχίας, του σοσιαλισμού.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ