Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
ΠΑΣΟΚ
Σηκώνει υποκριτικά τους τόνους για το Κυπριακό

Ξεχνά τη στήριξη που έδωσε στο «σχέδιο Ανάν»

Πριν από δυο χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έσπερνε την «καταστροφολογία», ασκώντας πιέσεις στον κυπριακό λαό για να αποδεχτεί το αμερικανοβρετανικής έμπνευσης «σχέδιο Ανάν», που προωθούσε τη λύση της συνομοσπονδίας, της διχοτόμησης, δηλαδή, του νησιού με τη δημιουργία δυο κυρίαρχων κρατών με δικές τους δομές και εξουσία.

Τις δυο τελευταίες μέρες, με αφορμή την αναφορά της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Ράις στη «Βόρεια Κύπρο», εμφανίζεται ενοχλημένο και, διά στόματος του αρμόδιου τομεάρχη του Χρ. Παπουτσή, κάνει λόγο για «απαράδεκτη, πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά», έκφραση.

Μάλιστα, ο ίδιος, με χτεσινή συνέντευξή του στον «9,84», δήλωσε ότι θα περίμενε «από την κ. Μπακογιάννη να υπενθυμίσει στην κ. Ράις ότι η Βόρεια Κύπρος, όπως την αποκάλεσε, στην πραγματικότητα είναι τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή, κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Οι δηλώσεις της Κ. Ράις και η ...αδράνεια της Ντ. Μπακογιάννη αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που «χειροκρότησε» το ΠΑΣΟΚ, όταν έσπευδε να «υιοθετήσει» το «σχέδιο Ανάν», που πετούσε στο καλάθι των αχρήστων τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό που μιλούν για πρόβλημα εισβολής και κατοχής στο νησί. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του στήριζαν ένα «σχέδιο» που καθιστούσε την Κύπρο προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών και καλούσαν τα κυπριακά κόμματα και τους Κυπρίους να το αποδεχτούν, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε την ...τελευταία ευκαιρία για «επίλυση» του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ