Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Τροπολογία εκτόνωσης των αντιδράσεων

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των ανέργων κλωστοϋφαντουργών, κινούνται τα μέτρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς είναι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας
Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς είναι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας, απαιτώντας ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους για πλήρη σταθερή δουλιά, ασφάλιση και σύνταξη για όλους. Και προετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Η τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την άμβλυνση των προβλημάτων των ανέργων από τις επιχειρήσεις του Λαναρά («ΤΡΙΚΟΛΑΝ», «Κλωστήρια Νάουσας») και του Παπαφιλίππου, δεν απαντά στα αιτήματά τους, όπως κατ' επανάληψη έχουν διατυπωθεί, και βρίσκονται μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σύμφωνα με την τροπολογία, θα βγουν σε πρόωρη σύνταξη όσοι - είναι ήδη απολυμένοι ή θα απολυθούν - μέχρι τις 31/12/2008 συμπληρώνουν 7.500 ένσημα και το 50ό έτος της ηλικίας τους. Με την τροπολογία - όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί - καλύπτεται το 50% των απολυμένων, ενώ εξαιρούνται οι υπόλοιποι που ενώ έχουν πάνω από 7.500 ένσημα δε συμπληρώνουν το 50ό έτος, αλλά και όσοι είναι πάνω από 50 χρόνων, αλλά δεν έχουν 7.500 ένσημα.

Επίσης, η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των απολυμένων για καταβολή ειδικής επιδότησης (μέτρα για τους απολυμένους της «ΣΟΦΤΕΞ» και τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής), για επιδότηση των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά και αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου της ανεργίας. Οπως άλλωστε δεν απαντά στην απαίτηση των ανέργων για μόνιμη σταθερή δουλιά για όλους.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι η τροπολογία σπεύδει να καλύψει και όσους απολυθούν μέχρι και το 2008, φανερώνει την πρόθεση των μεγαλοβιομηχάνων της κλωστοϋφαντουργίας την επόμενη διετία να προχωρήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στα αντεργατικά τους σχέδια και να πετάξουν μαζικά στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως επιτάσσουν τα σχέδια για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Σ' αυτά τα σχέδια παρέχει την πλήρη κάλυψή της η κυβέρνηση.

Οι απολυμένοι γνωρίζουν πως ακόμη και αυτή η τροπολογία είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου αγώνα που έδωσαν συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους και στο ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Χωρίς ταλαντεύσεις και υπαναχωρήσεις λοιπόν, οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για μέτρα ουσιαστικής προστασίας για όλους τους ανέργους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ