Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Κατήφορος χωρίς επιστροφή

Στελέχη του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα χρησιμοποιούν κάθε μέσο, για να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων και την προοπτική του, να στηρίξουν την υποτακτική γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, να χτυπήσουν τα συνδικάτα που παλεύουν σε αγωνιστική - ταξική κατεύθυνση, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Με την τακτική που ακολουθούν έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ρεσιτάλ ψευδολογίας και εμπάθειας που δίνει μέσα από τις σελίδες της χτεσινής «Αυγής» ο Κ. Νικολάου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γάλακτος -Τροφίμων - Ποτών.

1. Στην Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων άλλαξε ο συσχετισμός δύναμης και με τη στήριξη των εργαζομένων έγινε ένα σοβαρό βήμα. Η Ομοσπονδία απεγκλωβίστηκε από τα δεσμά της υποταγής και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των συναδέλφων. Οι προσπάθειες ακύρωσης αυτού του ουσιαστικού βήματος, οι οποίες έγιναν από την εργοδοσία και στελέχη του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού, με πρωταγωνιστή τον Κ. Νικολάου έπεσαν στο κενό.

2. Ο Κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας δε συνεδρίασε για την απεργία στις 15 Μάρτη. Ψεύδεται. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζει με μεγάλη ευθύνη ζητήματα συλλογικής λειτουργίας και στη βάση αυτή αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα κάθε απεργιακό αγώνα. Για τις απεργίες στις 15 Μάρτη και 13 Απρίλη όχι μόνο συζήτησε και αποφάσισε, αλλά πήρε και τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση και την περιφρούρηση του αγώνα, κόντρα στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τις υπονομευτικές ενέργειες του στελέχους του ΣΥΝ, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει σχετική απόφαση στο διασπαστικό αντισύνδεσμο που έχει δημιουργήσει.

3. Ο Κ. Νικολάου ισχυρίζεται επίσης ότι η Ομοσπονδία «δε βρήκε χρόνο και δε συνεδρίασε καθόλου, αν και εγγράφως της είχε ζητηθεί, ακόμα και όταν η "Κόκα - Κόλα" έκλεινε τα εργοστάσια στην Κέρκυρα, στο Μεσολόγγι, στη Ρόδο, καθώς και την παραγωγή στην Αθήνα». Ψεύδεται. Η Ομοσπονδία μας πήρε απόφαση και στήριξε με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων μας στην «Κόκα - Κόλα». Συνέβαλε στην ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης, στο οποίο πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στα πλαίσια αυτά το σωματείο της Αθήνας απηύθυνε χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

4. Στο θέμα της κλαδικής σύμβασης, ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ αναπαράγει επί της ουσίας τα ξοφλημένα επιχειρήματα της ΠΑΣΚΕ. Η Ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων σε σύγκρουση με τις σοβαρές δυσκολίες που προκαλούν οι δίχρονες και με απαράδεκτους όρους Συμβάσεις τις οποίες υπογράφουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Για το λόγο αυτό, για να εκφράσει την αντίθεση στις αυξήσεις πείνας και στην υποταγή, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πήρε απόφαση και συμμετείχε στην απεργία στις 13 Απρίλη μαζί με άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία από πολλούς κλάδους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την απεργοσπαστική στάση των στελεχών του ΣΥΝ, που από κοινού με στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, συντάχθηκαν με την εργοδοσία και υπονόμευσαν την απεργία.

Συμπερασματικά, η ανυπόληπτη αυτή στάση είναι ένας κατήφορος χωρίς επιστροφή, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γιατί είναι άλλο πράγμα, η αντιπαράθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα και άλλο οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις και η εμπαθής ψευδολογία.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών θα συνεχίσει το δρόμο της, θα ενισχύσει τη δράση της και θα αποκαλύπτει στους εργάτες και στις εργάτριες αυτούς που παίζουν τα παιχνίδια της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Γιατί η ενότητα της εργατικής τάξης οικοδομείται πάνω στο πλαίσιο που υπηρετεί τις ανάγκες της, στο δρόμο της ταξικής πάλης και όχι της υποταγής του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Παναγιώτης ΤΣΙΧΛΗΣ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ