Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτες περσινές εφημερίες

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί του νοσοκομείου Αρτας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για τις εφημερίες δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

Το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο πολλές μέρες κάθε μήνα από νευρολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, γυναικολόγο, μικροβιολόγο, ακτινολόγο και πνευμονολόγο.

Επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος των Εργαζομένων ζητά τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες κλινικές και μονάδες.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι προ διετίας «άρχισε να εξασκείται πίεση, ώστε οι γιατροί να εφημερεύουν τόσο μόνο όσο επαρκούν τα χρήματα που εγκρίνει το υπουργείο Υγείας για τις εφημερίες». Ετσι και «κάτω από αυτήν την πίεση και με ελλειμματικό προϋπολογισμό» οι γιατροί εφημέρευσαν το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 1999, χωρίς ως τώρα να έχουν πληρωθεί για την εργασία αυτή.

Τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζει με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ