Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι θύτες δεν μπορούν να υπερασπίζονται τα θύματα

Σχετικά με την προχτεσινή κινητοποίηση των καπνοπαραγωγών

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, με αφορμή την προχτεσινή κινητοποίηση των καπνοπαραγωγών του νομού, τονίζει ότι οι θύτες δεν μπορεί να υπερασπίζονται τα θύματα, όπως επίσης δεν μπορεί να υπερασπίζονται τους αγρότες όσοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο, για να φτάσουν οι καπνοπαραγωγοί σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική θέση.

«Δεν μπορεί να τους υπερασπίζονται τέτοιοι παράγοντες, όπως ο Μαρουφίδης, ο νομάρχης Γιαννακίδης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, εκλεγμένοι τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν μπορεί όλοι αυτοί, να επιθυμούν ταυτόχρονα και το συμφέρον των καπνοπαραγωγών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Να οργανώνουν και να ηγούνται ή να στηρίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να αποκτήσουν ικανοποιητικό εισόδημα οι καπνοπαραγωγοί, όταν έχουν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μειωθεί το εισόδημά τους (ψήφισαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, αντικαπνικές αποφάσεις). Θα τους πιστέψουν οι καπνέμποροι, οι καπνοβιομήχανοι ή μήπως θα τους φοβηθούν και θα ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους; Αφού μαζί αποφασίζουν για τις τιμές και όλα τα άλλα προνόμια που έχουν. Είναι υποκρισία, δημαγωγία, λαϊκισμός. Εκμετάλλευση της κρισιμότητας του προβλήματος και των αγωνιστικών διαθέσεων των καπνοπαραγωγών.

Οι καπνοπαραγωγοί είναι καιρός να δουν χωρίς προκαταλήψεις, με οδηγό τις εμπειρίες τους, ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και υποστηριχτές των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, ποιοι σταθερά είναι στο πλευρό τους όχι μόνο παραμονές εκλογών. Και θα καταλήξουν ότι ο φυσικός τους σύμμαχος είναι η πολιτική του ΚΚΕ και όσοι συμφωνούν και συνεργάζονται στη βάση αυτής της πολιτικής».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ δεσμεύεται να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά σ' αυτές τις κατευθύνσεις, ώστε οι αγωνιστικές διαθέσεις και να εκφράζονται και να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό και πολιτικό κέρδος. Προς όφελος των σύγχρονων αναγκών και συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι οι καπνοπαραγωγοί, προς όφελος των συμφερόντων της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το ΠΑΣΟΚ μάς έσκαψε το λάκκο, η ΝΔ μάς θάβει» (2005-05-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για τους καπνοπαραγωγούς (2003-04-19 00:00:00.0)
Εξευτελιστικές οι τιμές των καπνών (1999-03-28 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο οι καπνοπαραγωγοί (1997-05-06 00:00:00.0)
"Βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια" (1995-02-21 00:00:00.0)
Καμιά λύση στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών (1995-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ