Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Εκφράζει τις προκλητικές απαιτήσεις της πλουτοκρατίας

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης και τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Οι κυνικές τοποθετήσεις του Ν. Γκαργκάνα, που συνεχάρη την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν τις νέες ακόμα πιο προκλητικές αντιλαϊκές απαιτήσεις που έχει η πλουτοκρατία.

Η επικέντρωση του εκπροσώπου του κεφαλαίου στην ανάγκη επιτάχυνσης των αντιασφαλιστικών μέτρων για νέες αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, καθώς και των αντεργατικών μέτρων για "μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας" και παραπέρα μείωση του "εργατικού κόστους", φανερώνουν τις ιεραρχήσεις και τις άμεσες προτεραιότητες που έχει το κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του Ν. Γκαργκάνα αποκαλύπτουν τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους των μέτρων και των σχεδιασμών της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό, που συνεργάζονται φανερά και παρασκηνιακά για την εφαρμογή των έως τώρα αντιασφαλιστικών μέτρων και την επιβολή νέων. Φανερώνουν τους λόγους που και τα δυο κόμματα υποστήριξαν με πάθος την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ για αυξήσεις 77 λεπτών την ημέρα στους κατώτερους μισθούς.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να προετοιμαστούν για σκληρές αναμετρήσεις με την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό είναι απάτη!

Στη νέα καταιγίδα αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζουν και στην κλιμάκωση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, να αντιτάξουν την ενωμένη ταξική και πολιτική πάλη για το δίκιο τους, τα σύγχρονα δικαιώματά τους και τη δική τους προοπτική. Τα δικαιώματα των εργαζομένων αποδεικνύεται πως είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά της πλουτοκρατίας και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ